yar75 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Zrobiłem sobie takiego FAUNa.Dobrze znany model Revella.Do modelu dorobiłem parę drobiazgów;liny,chlapacze,łańcuchy,uchwyty,wycieraczki. Obecnie poszukuję dla niego ładunku, może ktoś z kolegów ma na zbyciu Leoparda 2A4 Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Świetny modelik też mam go w planach dokupiłem jeszcze blaszki Eduarda ...malowany z ręki czy czymś maskowałeś? Jakich farbek użyłeś revella czy innych? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Cześc.Maskowanie masą klejącą,farby standardowe Revell,potem wasch i pigmenty Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Leoparda 2A4 Dragonowskiego 1/72 już nie dostaniesz prawdopodobnie nigdzie. Może pomyśl o innym ładunku? Rosomak? PT-91? Może coś z lżejszego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Jestem pod wrażeniem, zwłaszcza, ze gdyby nie info o skali, to można się pomylić. Łańcuch trochę bije po oczach, reszta rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Leoparda 2A4 Dragonowskiego 1/72 już nie dostaniesz prawdopodobnie nigdzie. Może pomyśl o innym ładunku? Rosomak? PT-91? Może coś z lżejszego sprzętu? Można wrzucić BWP-1, lub BRDM-2, bo te pojazdy, które wymieniłeś nie są używane w 10 BKPanc, a tam jedenie używane są Fauny, po drugie proponował bym sprawdzić sklepy za nim się coś powie.Sklep modelarski "Martola" Leopard 2A4 "Revell" cena 34 zł Sklep modelarski "Martoal" kalki do Leopardów 10 BKpanc. cena 15 zł Wszystko oczywiście skala 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 imek46 chodzi o Leoparda Dragona, Revellowskie można wszędzie dostać. Co do ładunku, nie ma kwitków że Fauny nie woziły nic z innych jednostek wojskowych, przykładowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Nie ma kwitków, bo nie wożą. To co jest pokazane na zdjęciu to też jest WZT z 10 BKPanc. A co to za różnica miedzy Revellowskim a Dragonowskim Leosiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Nie ma kwitków, bo nie wożą. To co jest pokazane na zdjęciu to też jest WZT z 10 BKPanc. A co to za różnica miedzy Revellowskim a Dragonowskim Leosiem. WZT-2 w 10BKPanc? Nie wiedziałem, w takim razie mój błąd. Co do Leoparda, różnica jest w jakości przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Jestem pod dużym wrażeniem, doskonała robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Lepiłem Revellowskiego i jestem z nie zadowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Nie chcę zaśmiecać, ale znowu zaczyna się odbieganie od tematu, mowa była o dostępność Leoparda od Dragona, ta jest bliska zeru zapewne. Nie wiem czemu wplątał się Revell. Jak dla mnie koniec tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 W 10BKPanc nie ma WZT2. W roli Wozów Zabezpieczenia technicznego służą tam WZT3, WZT4 i Bergepanzery Nie ma kwitków, bo nie wożą. Wożą. Można wrzucić BWP-1 Do wożenia tego sprzętu służą KraZy 255B z lawetami. Fajnym i nietypowym ''towarem'' na fauna jest transporter PTS-M. Obecnie produkowany przez Balaton Modell. Taki pojazd trafi na mojego Elefanta, swoją drogą gotowego do malowania od... 3lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Piękna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Dzięki za wszystkie komentarze.Temat Lamparta rozwiązał kolega '' marek d ''.Obecnie oczekuję na przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi