nerw2 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Witam Po sklejeniu kilku "wrześniowych" modeli (nota bene wykupiłem wszystko co było w polskim sklepie :P ) zabrałem się za 7TP Niby nic, wiem ale, po prawie 15 latach przerwy dla mnie to coś Mając więcej czasu do końca roku postanowiłem go skończyć - Ambitnie ale dam radę Oto on : Pierwsze prace : I tutaj mam pytanie Nie mam aerografu i raczej nie chcę więc czy malować podkład teraz czy po sklejeniu ?? Wydaje mi się że elementy takie jak koła to mogę "machnąć" teraz a większe później. Wish me good luck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 zastanów się czy będziesz miał wszędzie dostęp pędzlem przy malowaniu jeśli teraz poprzyklejasz elementy podwozia sam podkład możesz kupić w sprayu zaoszczędzi ci to trochę pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Wszystkie koła done Teraz pomalować na czarno Kupiłem kilka farb akrylowych (polskich) po funciaku i teraz pytanko czy muszę je rozcieńczać ?? Czytałem gdzieś tutaj na forum o podkładach i niektórzy rozcieńczają do konsystencji "mleka" i dają 3-4 warstwy takiej "rzadkiej" farby. ?? Any Idea ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Jeżeli to czarna matowa Pactra to pomaluj nie rozcieńczoną (wystarczy 1 raz) chociaż lepsza by była Valleyo "czarny gumowy".Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Wiem ale nie ma dzisiaj nic otwartego, a w centrum nie kupie dzisiaj nic ; ( niby Londyn a dziura straszna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Kolejne elementy zrobione, Jak to mawiał mój kolega: "Coco Jumbo i do przodu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Pytanko mam jak "przygotować" model do malowania? Odtluscic czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Kolejne zdjecia. Teraz nadszedł czas na Guinnessa ;) Rano dokończyć sklejanie i malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Ok jedziemy dalej :P Pierwsza warstwa rozcięczona bardzo Podkład Pre shading Pierwsza warstwa rozcieńczona 1:1 Ogólnie ok, zobaczymy jak będzie po 4 warstwie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Po 4 warstwach nie ma tragedii, detale widać teraz troszeczkę rozjaśnić i dodać ostatnią warstwę. Mam pytanie co do lakieru, nie mam sidoluxu ale mam lakier do włosów :P może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Lakier do włosów kompletnie się nie nada. Stosuje się go ale w całkiem innym celu. Jeżeli malujesz akrylami to np. Vallejo 70510 Gloss Varnish powinien się nadać. Osobiście stosuję Sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mopek Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Wszystko malujesz pędzlami? Podkład tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Wszystko, może trochę wiecej roboty ale jest fun a o to chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Jak dasz radę, to popraw tą tą płytę i kilka innych rzeczy, wtedy będzie jeszcze większy Fun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerw2 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Kilka innych czyli? Błotniki jeszcze nie przymocowane więc tak kiepsko wyglądają, wieżyczki też nie skończone, co do tej tej płytki to pewnie chodzi o tą przy wieży, mam zapasową tylko nie wiem jak odczepic starą. Po tak długiej przerwie słowa krytyki jak najbardziej pożądane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Nie zgadzam się, że z aerografem jest mniej roboty. Roboty jest tyle samo, ale efekty są dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi