Lipstein Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Jadę z takim właśnie modelem - dostałem go pod choinkę. Czekam na blaszki eduarda do modelu Tamiya i lufę działa 37 mm od RB. Będzie to moja pierwsza waloryzacja blaszkami. Model pomaluję w Olive Drab z czarnymi plamami kamuflażu, jak zrobił to Steve Zaloga na swoim M8. Wczoraj przy Cienkiej Czerwonej Linii zrobiłem in-boxa: czyli wyciąłem, oskrobałem i wyszlifowałem wszystkie części. Szukam zdjęć wnętrza, radiostacji, amunition rack, kabli, osłony zamka działka 37mm. Jeśli komuś została radiostacja z modelu Tamiya, chętnie przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Oooo- znów coś nieczołgowego miło będzie popatrzeć Zajrzyj tutaj http://www.militarymodelling.com/forums/postings.asp?th=72678 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=186287&page=1 Może jakieś natchnienie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Bardzo fajna konstrukcja jeden z moich pierwszych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Natchnienie mam, ale za linki wielce dziękuję. Skąd dorwać te pochyłe klapy włazów/osłon kierowcy i pasażera? Ciekawa wersja bez błotników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Witam ,co jest Ci potrzebne do tego wnętrza czy wystarczy instrukcja fabryczna do m-8 i m-20 jest tam wszystko co potrzeba instalacja elektryczna ,hydraulika ,silnik i przedział bojowy i wieży ,a o ile pamiętam to aber dołożył do swojego kompletu blach przeróbkę frontową ,dodatkowy zasobnik za fotelem kierowcy z pociskami do działka wygląda to jak stojak ,ja tego nie robiłem w tej skali bo to za wielkie jak dla mnie ale korzystałem z tej instrukcji fabrycznej plus abera i z eudarda blaszki do tej mojej skali 1/72 .Pisz na privi jeżeli chcesz swój adres to wyśle pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Podeślij, co masz. Edek też ma stojak na pociski na swojej blaszce. lipstein@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Czy ktoś kto aktualnie wykonuje ten model z Tamiya ma możliwość skopiowania części B 25 - płyta czołowa osłaniająca kierowcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Cześć Mam model Tamiyi. jak chcesz to mogę podesłać do kopiowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Odtworzę ten element ze zdjęć i z tego, co odciąłem. Pomyślałem, że nie warto kogoś absorbować tą sprawą, a nie jest to chyba szczególne trudne do zrobienia, ale wielkie dzięki za odzew i zaufanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Witam Nie ma problemu. Pozdrawiam Robert Ps Czekam na relację z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Robert, nie mogę pozostawić bez odzewu Twojej prośby wyrwałem boczne osłony zasobników na pociski i radiostację i troszkę je przerobiłem, coby przynajmniej ciut pasowały do oryginału. wyrwałem i przyciąłem też podłogę i zastąpiłem ją aluminiową "blaszkofolią" - osłonką korka od wina, jaką przypadkiem gdzieś znalazłem w swoich szpargałach. małe fotostory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Dotarły pocztą materiały dotyczące tego pojazdu, za co serdecznie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Lutego 2014 Autor Share Napisano 5 Lutego 2014 Kadłub pomalowany wewnątrz, zrobiony lekki wash, dorobiona półka na radiostację w prawym sponsonie i instalacja interkomu (na oko, ze zdjęć), przyklejone błotniki. wewnątrz wkleję jeszcze stojak na dodatkowe pociski, z blaszki Edka i gaśnicę z modelu M 12. Ciągle się zastanawiam nad płytą czołową przed kierowcą, jak wykonać wizjer i zawiasy, coby to wszystko przypominało oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 no i super aż mam ochotę wrzucić mojego do clinuksa i zrobić od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Lutego 2014 Autor Share Napisano 5 Lutego 2014 bez przesady, jeszcze niczego nie pokazałem, systematyczność w prowadzeniu fotogalerii z warsztatów to nie jest moja mocna strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 dobrze ci idzie m8 to był jeden z pierwszych modeli dlatego mnie korci zrobić od nowa. A myślałeś zęby poprawić trochę fotele jeśli przednie włazy będą otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 O,widzę że szanowny kolega buduje/remontuje cały park sprzętowy IIwojennej US.Army widzę że odkryłeś blaszki jedyne co Ci można poradzić to kup sobie lufę z RB Modela do tego Browninga M2 0,50" nie pożałujesz bo oprócz lufy są tam toczone rączki do tylca, i tej dźwigni do przeładowania i inne drobne części.Poza tym jak budujesz IIwojennych Amerykanów zainwestuj w dystynkcje do nich ,Edek robi świetną blaszkę.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Mały postęp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Mogł byś dać linka gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 gdzie kupiłem - co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Pewnie mu chodzi o m8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Marca 2014 Autor Share Napisano 1 Marca 2014 Dzięki korowiow za sugestię, dzisiaj mam zamiar popchnąć prace nad M8, Jeepem i Shermanem, bo żona poza domem i wena wraca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 trochę zdjęć z postępu prac: Uchwyty do zamykania klap włazów zrobiłem z drutu stalowego i fragmentów igły lekarskiej, i tu pytanie: jak tniecie igłę, aby końce nie spłaszczyły się? ja przecinałem pilnikiem, ale słyszałem o prostszym i lepszym sposobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 jak tniecie igłę, aby końce nie spłaszczyły się? ja przecinałem pilnikiem, ale słyszałem o prostszym i lepszym sposobie ja tnę normalnie piłką i potem szlifierską nakładką na dremela spiłowuję to co jest nieco spłaszczone aż do momentu uzyskania okrągłego przekroju a modelik się fajnie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Model popsikany bezbarwnym połyskiem. Pora na kalki, ale zastanawiam się, czy dawać te zestawowe, czy jakieś inne z okresu walk we Francji od lipca 1944. Chciałbym zrobić podobny kamuflaż jak na moim Shermanie, z lipca 1944, z czarnymi łatami malowanymi na OD. dlatego najpierw kalki, potem bezbarwny, a na to czarny mat z ręki, a farba ścierana z oznaczeń. Co sądzicie? Najpierw czarny mat, a potem kalki, jak Pan Bóg przykazał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi