skala72 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Mały inbox z lady. W zestawie oczywiście gazetka, klej oraz kalkomanie (można okleić drugi model). Numer 5. serii będzie zawierał model TK-3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Fajna zabaweczka, szkoda, że producent jako główny target wybrał graczy, a nie modelarzy. Posiadam kilka modeli z S-Model i ... cena za te same modele jest prawie taka sama (pamiętajmy, że w S-Model płacimy za dwa a nie jeden). Modele SM są również skierowane do graczy, ale modelarzy, bo przecież gracz w WG jest również modelarzem. Oczywiście i tak będę kupował te modele i czekam na wz.34, mam nadzieję, że nie doznam szoku, bo ... musimy jednak poczekać, i mam nadzieję, że za dwa numery pojawi się, bo nr.6 to kolejny Niemiec, może Pz.II lub Pz.I B lub Adler. Szkoda, że teraz będę co 3 tygodnie :( Trochę długo i zaczyna zalatywać "telenowelą brazylijską" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 ArtMac zapominasz, że głównym celem FtF było i jest propagowanie polskiej historii poprzez gry i zabawy a nie poprzez supermegawypaśnie wiernie odwzorowany model w którym co poniektórzy i tak znajdą tryliardy do n-tej potęgi błędów do poprawienia... Dla przypomnienia: http://vod.tvp.pl/audycje/historia/cafe-historia/wideo/historia-w-grach-i-zabawach/12630677 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Wiesz, jak ktoś szuka dziury, to ją znajdzie. Wiem, że promowanie, ale można by było się trochę przyłożyć, ja nie mówię, aby tam znalazły się zestawy PE i wnętrze z żywicy, ale ciut więcej by się przydało.A tak z tą promocją, to ... ja i znajomi kupujemy głównie Niemców i te ciekawsze modele polskich pojazdów, ale nie do grania, tylko na półkę i dla tego napisałem, że jak by były o klasę wyżej, to bym się nie pogniewał. Promocja na tym też by zyskała. Swoją drogą, ja (my) czekamy na Wz.34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 U mnie w sklepie (jednym i drugim) 80% klientów kupujących modele z FTF kupuje je na półkę, a nie do grania. Tak szczerze mówiąc, modelarzy jest chyba więcej niż graczy, ale dobrze, że są. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Ja osobiście też kupuję je "na półkę" (nawet dosłownie, jak na razie), z założeniem korekty najważniejszych niedociągnięć. Ciekawe, co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Na razie wiadomo jakie będę 3 modele w kolejce. Looknij na ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Chyba trzeba kupować po parę sztuk każdego pojazdu? Jakieś plutony pancerne tworzyć? Także czekam na odpowiedź graczy... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 U mnie w sklepie (jednym i drugim) 80% klientów kupujących modele z FTF kupuje je na półkę, a nie do grania. Tak szczerze mówiąc, modelarzy jest chyba więcej niż graczy, ale dobrze, że są. :( Ja nigdy w te gry bitewne nie grałem (nawet nie wiem, czy właściwej nazwy użyłem), ale serię FTF kupuję. Mam pytanie: czy kolekcja, w której jest po jednym pojeździe z każdego rodzaju nadaje się do w miarę realistycznego grania? Czy może będzie to jak granie w szachy, kiedy ma się po jednej figurze z każdego rodzaju? Mógłby ktoś skrótowo opisać rolę modeli w tych grach? Zależy jeśli grasz w typowym M-2 na podnoszonym ławo-stole to jeden model może sugerować całą kompanie tychże pojazdów ,tudzież kompanie mieszane(czyli 2 typy plus jakiś jeden{tak czy inaczej po dwa pojazdy wystarczą},resztę można rozegrać kartami.Gdy grasz hardcorowo to raczej nie polecam takiego rozwiązania ,wtedy sztuka musi być sztuką.Wszystko zależy z kim grasz ,jaki scenariusz i kto jest Mistrzem Gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Piszę o serii w jej temacie, nie w inboxie. Tan dałem odpowiedź na nurtujące nas pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi