gumowy01 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Pozwól do siebie mówić GURU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Pozwól do siebie mówić GURU Bez przesady! Zdecydowanie bardziej odpowiada mi dotychczasowa forma . A w kolejnej odsłonie dramatu pojawia się kamuflaż sidolux kalki. Parę słów odnośnie kamuflażu: stanowi on moją dosyć swobodną interpretację fotografii i plansz barwnych zamieszczonych w publikacjach "Śladami Polskich Gąsienic 1939-47 tom 20" oraz "Artyleria samobieżna w PSZ 1940-45",natomiast oznakowanie pochodzi z zestawu kalkomanii "Armo'' 72408 "1 D.Panc.1944-46" cz.1. W chwili obecnej model przybrał wygląd nieco zabawkowy , ale już niebawem ulegnie to zmianie bowiem kolejny etap to łosz a poi nim już to co tygrysy lubią najbardziej czyli dewastacja . C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Jeżeli wygląda jak ,,zabawka'' to co najmniej kilka(dziesiąt!) razy większa i to taka za kilka tysięcy- szacun! Zrobisz jakiegoś SBSa z poliestyrenem i robieniem nowych elementów? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 No panie, ładna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam! Zrobisz jakiegoś SBSa z poliestyrenem i robieniem nowych elementów? Obawiam się że nie załapałem o co chodzi ... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Piękne i wystrzałowe ,ale i tak Ci tego nie podaruje że nie przelałeś ,robie silnik i cały przedział silnikowy do M-20 i też nie przeleje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 No Temir "SZACUN" i to na MAXA. Ale jak to mówią niedaleko Marka, "Chopie" dałeś ciała żeś nie odlał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam!Zrobisz jakiegoś SBSa z poliestyrenem i robieniem nowych elementów? Obawiam się że nie załapałem o co chodzi ... Pozdrawiam! Samouczek ;) jak co robić, żeby takie cuda wychodziły próbowałem skrzynki polepić z poliestyrenu, to nie chciały wyjść za nic, nie mówiąc o bryłach albo elementach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Temir Przegiąłeś ponownie super model aż chce się podglądać... a za nieprzelanie zgadzam się z Markiem i Julkiem skontaktujmy się po świętach Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Petarda ! Masz naprawdę chłopie łapę do tych małych karaluchów . I przyskreczujesz jak trzeba, i ładnie pomalujesz , wszystko w jednym . Świetnie ! Bardzo mi się podobają Twoje prace. Nie doczytałem , albo nie napisałeś - malowałeś kamuflaż od ciastoliny czy od tego glutowatego farfocla panzer putty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam! Przegiąłeś ponownie Petarda ! Masz naprawdę chłopie łapę do tych małych karaluchów . I przyskreczujesz jak trzeba, i ładnie pomalujesz , wszystko w jednym . Świetnie ! Bardzo mi się podobają Twoje prace. Czuję się nieco zakłopotany taką komplementacją choć nie ukrywam że również wielce zadowolony że model znajduje uznanie . Nie doczytałem , albo nie napisałeś - malowałeś kamuflaż od ciastoliny czy od tego glutowatego farfocla panzer putty ? Całkowicie "od ręki". Na początku cały model psikłem kolorem podstawowym. Następnie sporządziłem sobie szablon z tekturki a po przyłożeniu go ołówkiem naniosłem na model kontur placków. Obwiodłem cienkopisem, poczym pędzlem wypełniłem powstały wzór kolorem czarnym a na sam koniec podretuszowałem. Zrezygnowałem z użycia ww. specyfików podobnie jak taśmy maskującej, głównie ze względu na dosyć skomplikowany wzór plam a także z obawy że coś uszkodzę u pacjenta w trakcie "obierania". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Marcinie czyżby spełniał się najgorszy sen Modelarza wykonującego modele "skraczowane" i w niedługiej przyszłości zapowiadają serię dział samobieżnych M7? http://www.network54.com/Forum/47210/message/1428619884/UM+M7+coming+soon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi