temir 2 Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Pozwól do siebie mówić GURU Bez przesady! Zdecydowanie bardziej odpowiada mi dotychczasowa forma . A w kolejnej odsłonie dramatu pojawia się kamuflaż sidolux kalki. Parę słów odnośnie kamuflażu: stanowi on moją dosyć swobodną interpretację fotografii i plansz barwnych zamieszczonych w publikacjach "Śladami Polskich Gąsienic 1939-47 tom 20" oraz "Artyleria samobieżna w PSZ 1940-45",natomiast oznakowanie pochodzi z zestawu kalkomanii "Armo'' 72408 "1 D.Panc.1944-46" cz.1. W chwili obecnej model przybrał wygląd nieco zabawkowy , ale już niebawem ulegnie to zmianie bowiem kolejny etap to łosz a poi nim już to co tygrysy lubią najbardziej czyli dewastacja . C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj
JacekPz Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Jeżeli wygląda jak ,,zabawka'' to co najmniej kilka(dziesiąt!) razy większa i to taka za kilka tysięcy- szacun! Zrobisz jakiegoś SBSa z poliestyrenem i robieniem nowych elementów? :> Cytuj
temir 2 Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam! Zrobisz jakiegoś SBSa z poliestyrenem i robieniem nowych elementów? Obawiam się że nie załapałem o co chodzi ... Pozdrawiam! Cytuj
Marek Ziętek Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Piękne i wystrzałowe ,ale i tak Ci tego nie podaruje że nie przelałeś ,robie silnik i cały przedział silnikowy do M-20 i też nie przeleje . Cytuj
Juliusz Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 No Temir "SZACUN" i to na MAXA. Ale jak to mówią niedaleko Marka, "Chopie" dałeś ciała żeś nie odlał Cytuj
JacekPz Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam!Zrobisz jakiegoś SBSa z poliestyrenem i robieniem nowych elementów? Obawiam się że nie załapałem o co chodzi ... Pozdrawiam! Samouczek ;) jak co robić, żeby takie cuda wychodziły próbowałem skrzynki polepić z poliestyrenu, to nie chciały wyjść za nic, nie mówiąc o bryłach albo elementach... Cytuj
mysiek13 Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Temir Przegiąłeś ponownie super model aż chce się podglądać... a za nieprzelanie zgadzam się z Markiem i Julkiem skontaktujmy się po świętach Pozdrawiam Michał Cytuj
bożo wpożo Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Petarda ! Masz naprawdę chłopie łapę do tych małych karaluchów . I przyskreczujesz jak trzeba, i ładnie pomalujesz , wszystko w jednym . Świetnie ! Bardzo mi się podobają Twoje prace. Nie doczytałem , albo nie napisałeś - malowałeś kamuflaż od ciastoliny czy od tego glutowatego farfocla panzer putty ? Cytuj
temir 2 Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam! Przegiąłeś ponownie Petarda ! Masz naprawdę chłopie łapę do tych małych karaluchów . I przyskreczujesz jak trzeba, i ładnie pomalujesz , wszystko w jednym . Świetnie ! Bardzo mi się podobają Twoje prace. Czuję się nieco zakłopotany taką komplementacją choć nie ukrywam że również wielce zadowolony że model znajduje uznanie . Nie doczytałem , albo nie napisałeś - malowałeś kamuflaż od ciastoliny czy od tego glutowatego farfocla panzer putty ? Całkowicie "od ręki". Na początku cały model psikłem kolorem podstawowym. Następnie sporządziłem sobie szablon z tekturki a po przyłożeniu go ołówkiem naniosłem na model kontur placków. Obwiodłem cienkopisem, poczym pędzlem wypełniłem powstały wzór kolorem czarnym a na sam koniec podretuszowałem. Zrezygnowałem z użycia ww. specyfików podobnie jak taśmy maskującej, głównie ze względu na dosyć skomplikowany wzór plam a także z obawy że coś uszkodzę u pacjenta w trakcie "obierania". Pozdrawiam! Cytuj
mysiek13 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Marcinie czyżby spełniał się najgorszy sen Modelarza wykonującego modele "skraczowane" i w niedługiej przyszłości zapowiadają serię dział samobieżnych M7? http://www.network54.com/Forum/47210/message/1428619884/UM+M7+coming+soon Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi