Skocz do zawartości

Sd. Kfz. 251/7 Ausf. C [AFV Club + Voyager 1/35]

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

Bo rozpoczynanie fajnych model jest jeszcze fajniejsze.

AFV35077.JPG

Do modelu zostały zakupione blaszki AFV z seri Touch i okazuje się, że to wytwór Voyagera. Swoją drogą kosztują one około 20zł ale dają fajny detal.

s5tt.jpg

r04i.jpg

6m69.jpg

Konrad a jak jest ze "składalnością"tych SD-ów z AFV?

Nie jest źle tylko w każdym musi nie pasować góra kadłuba do wanny i trzeba się delikatnie namęczyć ale tak to polecam.

Buduj teraz i wrzucaj tutaj :>

Już jakiś czas jest tylko w innym dziale. Projekty grupowe - pojazdy Powstania Warszawskiego. O tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=184&t=41600

Co do składalności góry z dołem Konrad ma całkowitą rację - trochę kicha. Dziś go doszlifowywałem aby się domknęła, ale i tak jeszcze nie jest idealnie. Cała reszta wygląda cąłkiem przyjemnie.

Buduj teraz i wrzucaj tutaj :>

Już jakiś czas jest tylko w innym dziale. Projekty grupowe - pojazdy Powstania Warszawskiego. O tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=184&t=41600

Co do składalności góry z dołem Konrad ma całkowitą rację - trochę kicha. Dziś go doszlifowywałem aby się domknęła, ale i tak jeszcze nie jest idealnie. Cała reszta wygląda cąłkiem przyjemnie.

Nie wiedziałem, że robisz Sd. Kfz-eta z AFV.

Tak to prawda, u mnie wygląda to jak na poniższym fotogramie. Nie bawię się w szlifowanie bo i tak nigdy to dobrze pasować nie będzie - przyklejam tył jak najprecyzyjniej a przód zalewam obficie CA + klejem do plastiku i naciągam.

2n4b.jpg

Coś tam wyszlifowałem, przykleiłem i zaszpachlowałem. Coś tam jest nawet do malowania gotowe (nie wiem czy to jeszcze potrafię ) - generalnie nuda. Gdzieś mi na dodatek kierownica zginęła ..

w83y.JPG

wovq.jpg

Wnętrze na ostatniej prostej, czekam na płytki plastiku aby zamienić parę elementów i można malować :>

Do wnętrza wrzucę parę dupereli z RB.

w5ga.jpg

9dqs.jpg

l3vj.jpg

ugz8.jpg

5pdz.jpg

nt78.jpg

Fajnie się zapowiada a tak przy okazji tematu szlifowania sprzedam sztuczkę.Ja jak nakładam szpachlówkę a używam Tamyii to zaraz po nałożeniu przejeżdżam po miejscu szpachlowanym patyczkiem higienicznym nasączonym w zmywaczu do paznokci.Większość ładnie schodzi a szpachla zostaje tylko w miejscu ubytku nie zawsze może się sprawdzić ale pomocne bo nie trzeba aż tak szlifować.