Skocz do zawartości

Sd. Kfz. 251/7 Ausf. C [AFV Club + Voyager 1/35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bo rozpoczynanie fajnych model jest jeszcze fajniejsze.

AFV35077.JPG

Do modelu zostały zakupione blaszki AFV z seri Touch i okazuje się, że to wytwór Voyagera. Swoją drogą kosztują one około 20zł ale dają fajny detal.

s5tt.jpg

r04i.jpg

6m69.jpg

Napisano

Szturbruk mi się zawsze najbardziej podobał ze wszystkich wersji "esdeka" 251 popodziwiam z chęcią - a jakie malowanie będzie?

Napisano

Jeszcze nie wiem, póki co to go sobie skleję.

Napisano
Przynajmniej będę się miał na kim wzorować przy budowie swojego, he, he.

Buduj teraz i wrzucaj tutaj :>

v4b4.jpg

5y6z.jpg

Napisano
Konrad a jak jest ze "składalnością"tych SD-ów z AFV?

Nie jest źle tylko w każdym musi nie pasować góra kadłuba do wanny i trzeba się delikatnie namęczyć ale tak to polecam.

Napisano

Już jakiś czas jest tylko w innym dziale. Projekty grupowe - pojazdy Powstania Warszawskiego. O tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=184&t=41600

Co do składalności góry z dołem Konrad ma całkowitą rację - trochę kicha. Dziś go doszlifowywałem aby się domknęła, ale i tak jeszcze nie jest idealnie. Cała reszta wygląda cąłkiem przyjemnie.

Napisano

Już jakiś czas jest tylko w innym dziale. Projekty grupowe - pojazdy Powstania Warszawskiego. O tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=184&t=41600

Co do składalności góry z dołem Konrad ma całkowitą rację - trochę kicha. Dziś go doszlifowywałem aby się domknęła, ale i tak jeszcze nie jest idealnie. Cała reszta wygląda cąłkiem przyjemnie.

Nie wiedziałem, że robisz Sd. Kfz-eta z AFV.

Tak to prawda, u mnie wygląda to jak na poniższym fotogramie. Nie bawię się w szlifowanie bo i tak nigdy to dobrze pasować nie będzie - przyklejam tył jak najprecyzyjniej a przód zalewam obficie CA + klejem do plastiku i naciągam.

2n4b.jpg

Coś tam wyszlifowałem, przykleiłem i zaszpachlowałem. Coś tam jest nawet do malowania gotowe (nie wiem czy to jeszcze potrafię ) - generalnie nuda. Gdzieś mi na dodatek kierownica zginęła ..

w83y.JPG

wovq.jpg

Napisano

Wnętrze na ostatniej prostej, czekam na płytki plastiku aby zamienić parę elementów i można malować :>

Do wnętrza wrzucę parę dupereli z RB.

w5ga.jpg

9dqs.jpg

l3vj.jpg

ugz8.jpg

5pdz.jpg

nt78.jpg

Napisano

Fajnie się zapowiada a tak przy okazji tematu szlifowania sprzedam sztuczkę.Ja jak nakładam szpachlówkę a używam Tamyii to zaraz po nałożeniu przejeżdżam po miejscu szpachlowanym patyczkiem higienicznym nasączonym w zmywaczu do paznokci.Większość ładnie schodzi a szpachla zostaje tylko w miejscu ubytku nie zawsze może się sprawdzić ale pomocne bo nie trzeba aż tak szlifować.