Konrad C Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Bo rozpoczynanie fajnych model jest jeszcze fajniejsze. Do modelu zostały zakupione blaszki AFV z seri Touch i okazuje się, że to wytwór Voyagera. Swoją drogą kosztują one około 20zł ale dają fajny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Szturbruk mi się zawsze najbardziej podobał ze wszystkich wersji "esdeka" 251 popodziwiam z chęcią - a jakie malowanie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Jeszcze nie wiem, póki co to go sobie skleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 O pojawił się wysyp esdeków. Zaglądam gdyż taki pojazd też musi się znaleźć w mojej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Przynajmniej będę się miał na kim wzorować przy budowie swojego, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Przynajmniej będę się miał na kim wzorować przy budowie swojego, he, he. Buduj teraz i wrzucaj tutaj :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Konrad a jak jest ze "składalnością"tych SD-ów z AFV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Konrad a jak jest ze "składalnością"tych SD-ów z AFV? Nie jest źle tylko w każdym musi nie pasować góra kadłuba do wanny i trzeba się delikatnie namęczyć ale tak to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Buduj teraz i wrzucaj tutaj :> Już jakiś czas jest tylko w innym dziale. Projekty grupowe - pojazdy Powstania Warszawskiego. O tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=184&t=41600 Co do składalności góry z dołem Konrad ma całkowitą rację - trochę kicha. Dziś go doszlifowywałem aby się domknęła, ale i tak jeszcze nie jest idealnie. Cała reszta wygląda cąłkiem przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Buduj teraz i wrzucaj tutaj :> Już jakiś czas jest tylko w innym dziale. Projekty grupowe - pojazdy Powstania Warszawskiego. O tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=184&t=41600 Co do składalności góry z dołem Konrad ma całkowitą rację - trochę kicha. Dziś go doszlifowywałem aby się domknęła, ale i tak jeszcze nie jest idealnie. Cała reszta wygląda cąłkiem przyjemnie. Nie wiedziałem, że robisz Sd. Kfz-eta z AFV. Tak to prawda, u mnie wygląda to jak na poniższym fotogramie. Nie bawię się w szlifowanie bo i tak nigdy to dobrze pasować nie będzie - przyklejam tył jak najprecyzyjniej a przód zalewam obficie CA + klejem do plastiku i naciągam. Coś tam wyszlifowałem, przykleiłem i zaszpachlowałem. Coś tam jest nawet do malowania gotowe (nie wiem czy to jeszcze potrafię ) - generalnie nuda. Gdzieś mi na dodatek kierownica zginęła .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 No i wygląda spoko. Ważne że jest fun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Wnętrze na ostatniej prostej, czekam na płytki plastiku aby zamienić parę elementów i można malować :> Do wnętrza wrzucę parę dupereli z RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Lecisz z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Fajnie się zapowiada a tak przy okazji tematu szlifowania sprzedam sztuczkę.Ja jak nakładam szpachlówkę a używam Tamyii to zaraz po nałożeniu przejeżdżam po miejscu szpachlowanym patyczkiem higienicznym nasączonym w zmywaczu do paznokci.Większość ładnie schodzi a szpachla zostaje tylko w miejscu ubytku nie zawsze może się sprawdzić ale pomocne bo nie trzeba aż tak szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-251-10-3.7cm-PAK.html Ktoś posiada ten zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi