Ostach Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Witam Zestaw świetny, jak dotąd nie znalazłem jakichś poważnych rozbieżności w stosunku do oryginału. Trzeba jedynie otworzyć klapki na spodzie silników ponieważ z analizy zdjęć wynika, że na ziemi zawsze są w pozycji otwartej. Detale w tym modelu mnie po prostu powalają, jestem zachwycony!!! Ogólny plan to wymęczyć go tak: Zbliżam się do malowania kokpitu ale raczej dodam tam jeszcze trochę od siebie na tylną ściankę pilota. Do tego wydechu przy kadłubie trzeba dodać jeszcze blaszkę. Co wyjdzie, zobaczymy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Kurcze, rzeczywiście niezły model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Tyle w kwestii dylematów czy Hasegawa czy Academy w tej skali A malowanie zapowiada się bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Te blaszki to Eduarda? A jak wygląda sprawa kalek w tym zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Poprosimy szczegółowy opis malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Solo, tak, blaszki Eduarda. Te konkretnie: http://www.eduard.com/store/Eduard/AH-64A-1-48.html?cur=1&listtype=search&searchparam=ah-64 Kalki wyglądają ok, nie wiem jak będą się kładły. Tu możesz zobaczyć jakie malowania: http://www.mojehobby.pl/products/AH-64A-Apache-176564.html Nie zapalajcie się jeszcze, w temacie malowania zawsze mam ambitne plany A wychodzi jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Pliiiis, morskie malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Jakie masz propozycje? Bo o ile mi wiadomo to nie bardzo takie wersje były. Poza tym i tak chcę standardową wersję armijną. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Taki na przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Ale to nie jest żadne morskie malowanie. Pi prostu zające chcieli upodobnić Apache do korpus owej Cobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 No możliwe, mówiąc o morskim malowaniu miałem na myśli szare. Ja w ogóle nie wiem czy nawet istnieje coś takiego jak morski kamuflaż Apache. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Tydzień temu skończyłem prace nad bliźniaczym modelem hasegawy mianowicie apache longbow w japonskiej wersji JGSDF , model sklejało sie całkiem przyjemnie, lecz troszkę przerósł moje umiejętności. W weekend pstrykne kilka fotek i wrzucę do galerii jako typową ciekawostkę ponieważ nie widziałem na tym forum apacha w takim malowaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Prowadzono badania nad wykorzystaniem AH-64 jako śmigłowca morskiego, ale ostatecznie nie wprowadzili żadnych modyfikacji. Jednak zdarza się by Apacze operowały ze śmigłowcowców. Lukass, wrzucaj swój model, chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Brytyjskie Longbowy obecnie stacjonuja na Lotniskowcach. Posiadaja skladane wirniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 I takiego właśnie chcę zrobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Zrób izraelską przeróbkę wersji A na Peten: Albo D na Saraf: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Klimatyczne malowanie. Kto wie czy nie zrobię, szczególnie że ostatnio mam do niego sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Jeżeli jeszcze jesteś na etapie wyboru malowania to ja bym sugerował japończyka. Choć to wklejone w pierwszym poście jest świetne. Pole do popisu przy malowaniu ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Ech, gdyby do tego były jeszcze tak kalki... EDIT: Ale fajnie by się komponował z moim A-7E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Lukass, wrzucaj swój model, chętnie popatrzę. Hmm..odrazu uprzedzam że może nie być na co...jestem początkującym modelarzem, a model malowałem pędzlem(!)...tak więc proszę o wyrozumiałość, dopiero się uczę w każdym razie jutro powinno mi się udać wrzucić kilka fotek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Jeżeli jeszcze jesteś na etapie wyboru malowania to ja bym sugerował japończyka. Mikele ja też zasugerowałem się takim właśnie malowaniem, bo najbardziej mi się spodobało i nie jest zbyt popularne na forach...ale cóż " troszkę" mnie przerosło:) Ale kolega Ostach pewnie wykonałby japończyka rewelacyjnie..będę czekał na efekty:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Pozwolę sobie na zadanie pytania. Jeśli Apache w 1/72 to który zestaw wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi