reggy Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 Witam, Oto moje najmłodsze dziecko, UH-1D Huey produkcji Dragona w królewskiej skali 1:35. Etapy jego dorastania znajdują się w tym wątku: viewtopic.php?t=3794&start=0 Jak wam się widzi? Huey wyląduje (właściwie wystartuje) na dioramce, ale to za dłuuuuuuuuuuugo czasu! Zapraszam do krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 Witam, modelik całkiem fajny Kolejny Twój model na wysokim poziomie. Do czego bym się przyczepił? Obicia takie trochę nie teges. No i te nieodtworzone nity! Cały czas będę Ci je wypominać Reszta jak najbardziej OK. Powodzenia z dioramką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Hej Całkiem fajny Huey w ciekawej skali. Podoba mi sie malowanie, brudzink też całkiem fajny, a pokreślenie wystających nitów to również bardzo dobry pomysł.Ale te odpryski mi się nie podobają i uchwyt po lewej stronie za kokpitem chyba nie wytrzymał, figurek nie komentuje bo sie nie znam.Chociaż taśma amunicyjna wygląda bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 uchwyt po lewej stronie za kokpitem chyba nie wytrzymał Uuu, nie zauważyłem, faktycznie mu się pękło. Dzięki za zwrócenie uwagi. Podkleję czym prędzej! P.S. Odpryski mi się też nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Super helikopterek, ale figurki przydałoby się podrasować i poprawić obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Października 2007 Autor Share Napisano 1 Października 2007 figurki przydałoby się podrasować i poprawić obicia To są chyba dwa elementy jakie w modelarstwie jakie mam najgorzej opanowane. Wręcz nie mam opanowanych. (no i jeszcze ucinanie paluchów przy żywicy). Ale cały czas robie figurki - może kiedyś się udadzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Ja właściwie mam 3 pytania: 1. Czy te maźnięcia srebrną farbką widoczne dobrze na prawych drzwiach odsuwanych to imitacja odprysków farby, czy niedokładności??? 2. Czy na tych śmiglakach nie było świateł pozycyjnych po obu stronach burty bo zostawiłes je zamalowane??? 3. Pytanie całkiem poważne: W co jest ubrana załoga? Ich ubrania maja lekki połysk jakby byli w skórzanych uniformach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Piękna maszyna. I ładnie sfotografowana. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 MrBat masz rację co do obić troszkę są jakby nienaturalne, ale reszta całkiem fajowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Października 2007 Autor Share Napisano 10 Października 2007 2. Czy na tych śmiglakach nie było świateł pozycyjnych po obu stronach burty bo zostawiłes je zamalowane??? Odkładałem pomalowanie świateł i odkładałem, aż wreszcie zapomniałem. Dzięki za zwrócenie uwagi. Już poprawione. 1. Czy te maźnięcia srebrną farbką widoczne dobrze na prawych drzwiach odsuwanych to imitacja odprysków farby, czy niedokładności??? Imitacja odprysków. Swoją drogą przyznam - kiepska. 3. Pytanie całkiem poważne: W co jest ubrana załoga? Ich ubrania maja lekki połysk jakby byli w skórzanych uniformach Zmokli? Jakoś tak fotki wyszły, bo nie skąpiłem im lakieru matowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Fajny modelik , ale ja wole samoloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Dzieki za odpowiedzi!!! Zmokli - dobre, przyjmuję A z tymi odpryskami to juz moze nie stosuj ich na nastepnych modelach, bo to jest tak... w realu wydaję sie, ze wygląda fajnie, ale dobra fotografia (jaka nie jest Ci obca) obnaży nawet najdrobniejsze tego typu niedociągnięcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Października 2007 Share Napisano 24 Października 2007 Ladny ale pozwole sobie sie przyczepic. Naladowana swinka nawzyla 11 kg a strzelec trzyma ja w jednej rece i jeszcze wyglada jakby strzelal? przy dopracowaniu calego modelu ten szczegol razi, wszczegolnosci ze piloci i strzelec po drugiej stronie maja pasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Października 2007 Autor Share Napisano 24 Października 2007 Naladowana swinka nawzyla 11 kg a strzelec trzyma ja w jednej rece i jeszcze wyglada jakby strzelal? Bo to twardy mężczyzna był No cóż, tak Dragon sobie uwidział tę figurkę, trochę bym musiał pociąć i pogiąć nad świeczką żeby drugą rękę położyć na uchwycie karabinu. Może chociaż dorobię mu pasek przez ramię - doda to trochę realizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Reggy a czy uwazasz ze oni M60 to w raczkach trzymali? Karabini byly mocowane do tasm (linek) ktore byly podczepione do sufitu. Wroce do domu to czegos poszukam i Ci przekaze info. Malo roboty ale efekt podniesie ;) [EDIT] Tak na szybko abys wiedzial o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Października 2007 Autor Share Napisano 25 Października 2007 O dzięki za info! Na pewno skorzystam i zaraz dorobię taśmy podczepione do sufitu! Fajny bajer - wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Kolejna fotka dzieki ktorej mozesz sie posluzyc uzupelniajac UH-1 o linki podtrzymujace m60. W tym wypadku sluzaca za podstawe dla snajpera i jego M40. BTW. jestem ciekaw czy strzal byl celny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Nie obraź się, stary, ale z tego wszystkiego co pokazałeś, to najlepsze są zdjęcia Ja wciąż mam z tym problemy (zwłaszcza ze zbliżeniami elementów) i pracuję nad tym. Właśnie kończę UH-1D (też DRAGON) i niedługo również będę musiał poddać się druzgocącej krytyce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Steve chyba chcesz otrzymać złotą łopatkę za odkopywanie zapomnianych tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Przydałaby się i szufelka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi