damien77 Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Witam , jest to moj drugi model oraz moj pierwszy warsztat , jak widac na zdjeciach model jest juz sklejony pomalowany, zrobione wstepne obicia rdzy oraz dzisiaj rainsy. Aparat przeklamuje kolory, w rzeczywistosci nie jest tak to intensywne . Nie jestem zadowolony z koloru farby bazowej ktory przyciemnil sie po nalozeniu Sidoluxu .Prosze komentowac , doradzac i co tam jeszcze . W miare dalszych prac bede zamieszczal zdjecia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Witam Na ostatnim zdjęciu plamy rdzy wyglądają najbardziej zbliżone do rzeczywistości tylko dobrze było by zrobić je bardziej chropowate dodało by to większego realizmu. Gąski można przelecieć metalizerem albo grafitem, tak samo koła jezdne i napędowe, bo na razie wyglądają jakby tak stał już parę dobrych lat bez ruchu ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Model nie jest skonczony , dodam roznego rodzaju rdzawych obic oraz czarnych , plamy po olejach,rdzawe zacieki , przybrudze gaski . Czolg ma przedstawiac pojazd porzucony , stojacy od dlugiego czasu i rdzewiejacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 ... w ekspozycji plenerowej jakiegoś muzeum w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Mysle ze w muzeum to by lepiej o niego zadbali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 To co się dzieje teraz a kiedyś, to niebo a ziemia. Mamy coraz więcej wyremontowanych pojazdów w muzeach z okresu drugiej wojny światowej, zadbanych i na chodzie. Unikałbym więc generalizowania GERD - na ten przykład można podać Stuga z Riglewki, Hetzera z Juraty, czy też słynny transporter 'Rosi' z Pilicy. Jest tego więcej, nawet sporo więcej, ale nie widzę sensu wszystkiego wymieniać. Owszem, jeszcze 10 - 15 lat temu było bardzo źle w tej materii, ale powoli wszystko się normuje i z roku na rok jest coraz lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 No cóż Kliment wygląda jak by dostał wysypki. Rdzawe plamy moim zdaniem są rozrzucone na chybił trafił. Poza tym garść uwag na szybko: lampa powinna być w środku posrebrzona, brak klaksonu jeżeli nie planujesz zakładać lin to trzeba zmienić pozycję szekli. noi na koniec prawa gąska założona tył na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Do lampy jeszcze nie doszedlem , na razie zastanawiam sie jak ja uszkodzic aby wygladala na rozbita . Gaske przeloze . Za klaksonem musze sie rozejrzec w pudelku , a lin nie zakladalem od razu aby bylo wygodniej pomalowac. Co do rdzawych plam , czy wlasnie nie powinny pojawiac sie losowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Być może, ale odpowiedz sobie na pytanie: gdzie, w jakich okolicznościach i kiedy mógł zerdzewieć taki czołg? Przecież ich żywotność liczona była w miesiącach. Tak pordzewiały to może być Daewoo Tico po 15 latach stania na dworze,z blachami grubości 1mm, a nie czołg z blachami dochodzącymi miejscami do 80 mm. Nie wygląda to za dobrze, z tyloma wykwitami rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Wiec co proponujesz z nim zrobic , przemalowac go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Ale jak długo ma już stać? Czy to okres trochę wojenny, czasy, że tak to określę "PRLu", czy też jakiś odkryty teraz wrak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Szczerze mowiac nie zastanawialem sie az tak bardzo nad tym, zalozenie bylo " stoi dlugo " chcialem wyprobowac produkt heavy chipping , fakt ze wytarcia wyszly duze , zastanawialem sie nad przemalowaniem ale bedzie widac ze powierzchnia jest nierowna wiec musialbym usunac calkiem farbe a nie bardzo mi sie chce. Potraktujmy go jako Sci Fi , skoncze go brudzic i moze te plamy straca na intensywnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Twój KW wygląda raczej jakby był w rdzawe ciapki. Tu masz przykład zapomnianego teciaka: Jak sam widzisz wieża jest cała we rdzy, kadłub też dotknięty w dużej części znakiem czasu, tylko koła wciąż zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 OK , przemalowalem go , faktura jednak jest niefajna ale moze to i na plus sam nie wiem, jutro dam zdjecia . Mam pytanie odnosnie kalek , zostaly mi do niego tylko gwiazdy , czy jest to do zaakceptowania czy raczej bedzie zbrodnią ? . Kolejne pytanie , farby ktorymi maluje ( AK Interactive ) sa satynowe , czy moge polozyc na niego washa po calosci i czesciowo zmyc bez zabezpieczania sidoluxem? A i w jakim miejscu wtedy bylyby te kalki?Czy moze zamiast washa polozyc filtry na niego i zrobic pin wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Kalek w ogóle nie kładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Moglby sie ktos wypowiedziec na temat tego washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 ja bym nie ryzykował bez sido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Troche pogrzebalem w necie i znalazlem odpowiedz , najpierw nalozyc filtry po ktorych uzyskam polmatowa powierzchnie i wtedy moge naniesc wash bez sido. Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Nowe zdjecia po przemalowaniu , dzisiaj zaczne klasc filtry , czy wie ktos moze jak dlugo trzeba czekac od pierwszego polozenia do nastepnego bo znalazlem rozbierzne informacje ( od 1 h do 12 h )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Polozylem 3 warstwy filtru AK for Nato Tanks , wyglada jak po delikatnym washu , probowalem polozyc washa bez zabezpieczania lakierem ale nic z tego nie wyszlo wiec nalozylem delikatna warstwe sido.Orientuje sie ktos czy dedykowane lakiery maja tendencje do przyciemniania farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Ok , pozostalo mi jeszcze brudzenie , poprawienie lin i pare szczegolow , czolg prezentuje sie teraz tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Prosilbym o komentarze , co jest zle , co mozna by poprawic, nad czym bardziej popracowac w przyszlosci , jest to dopiero moj drugi model wiec ucze sie , jak najwiecej opini pomoze mi w dalszych pracach , z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Błoto trochę wygląda jak wlana woda w niektórych miejscach(na kole podtrzymującym) i błyszczy się strasznie. Rdze możesz stonować bo wali po oczach a tak to ładnie jest, niektóre obicia są paskudne kwestia gustu. Ładnie się prezentuje. Metalizerem koła można przejechać tam gdzie pracują z gąsienicami i nie wiem czy wydechy aż tak w KV rdzewiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 -jak dla mnie jest za jasno poobijany, ale ogólnie nie jest żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Co do obic to tez nie jestem zadowolony, to wina tego ze brakowalo mi tego dnia cierpliowsci i zrobilem je na odwal . Rdza , experymentowalem z roznymi odcieniami , teraz juz wiem ktorych nie dawac . Zdjecia zrobilem bezposrednio po nalozeniu pigmentow dlatego tak sie swieci to blotko , teraz juz jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi