verde Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Cześć Z racji przypadkowych zdarzeń stałem się posiadaczem częściowo zaczętej podstawki.Sprezentował mi ją kolega "bo mi pewnie coś z tego wyjdzie a jemu już się nie chce". Akurat fajnie się zbiegło ponieważ prace nad T-34-85 są na ukończeniu.Podstawka zrobiona jest na 2cm grubości płycie a otoczenie wymodelowane z dużej ilości plasteliny starałem się już na tej plastelinie odcisnąć jakieś ślady czołgu albo innych pojazdów ale kiepsko.Oto i zdjęcia tego prezentu: Myślałem żeby na tą plasteliną dać cienką warstwę gipsu i poodciskać wszystkie ślady.Co o tym myślicie ? W moim zamyśle podstawka ma przedstawiać:czołg jadący drogą mijający niemiecki opuszczony outpost.Na posterunek mają się składać: -tak mała budka podobna do tej tu http://www.worldbook.pl/podglad_albumu/299/6566/WOJ._LUBELSKIE_MAJDANEK_-_ob%C3%B3z_koncentracyjny. - szlaban -a na górce worki z piaskiem,stanowisko CKM oraz trochę bambetli Będę musiał sporo roślinności dodać ponieważ podstawka ma wymiary 30x25cm i będzie trochę pusto a to raczej nie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Ja tam dużego doświadczenia w "odciskaniu" pojazdów nie mam, ale pomysł z gipsem chyba bym sobie darował. Jak mam "ajabymować", to wikol na to piasek i wtedy odcisnąć. Zanim zaczniesz coś dalej, to zrobiłbym przymiarkę tych wszystkich elementów na dioramie i wtedy zobaczył, czy czegoś jeszcze nie dodać/zmienić. Poustawiaj to wszystko i zrób fotkę zanim zaczniesz dalej prace nad podstawką, to zawsze któryś z Kolegów coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Wyrzuć to i zacznij od nowa. Daj sobie spokój z tą plasteliną. Popatrz po forum znajdziesz tematy, w których jest wszystko krok po kroku opisane. Nie przesadzaj z "gęstością zabudowy" do się dla odmiany zrobi ciasno. Wikol, styropian, gips to jest kierunek, plastelina nią nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Hmmmm no to teraz mam zagwozdkę.Najwyżej jutro dokończę sypanie piasku i wstępnie pomaluję, akurat będzie okazja do potrenowania malowania areo.Wstawię zdjęcia i określicie czy wato to ciągnąć dalej czy od nowa robić.Coś tam podziałałem i jak na razie wygląda to tak: A tu sama budka i szlaban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 No pomalowałem wstępnie, jutro planuję rozjaśnić to jakimś piaskowym odcieniem i pomalować worki z piaskiem.Niestety aparat przekłamuje kolory i naprawdę podstawka ma kolor trochę bardziej czekoladowy.Oto i zdjęcia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 No i jest i rozjaśnienie na jutro przewiduję malowanie budki i większości wyposażenia.Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Trochę się podziało trawa posypana i drzewa stworzone, a oto i zdjęcia : I drzewka: Mam nadzieję że masakry wielkiej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Drzewka zdecydowanie za słabe. Zró je od nowa albo nie dawaj w ogóle - te w każdym razie nie nadają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Ok postaram się poprawić, mogę prosić o jakieś wskazówki za małe? nie taki kształt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Generalnie nie wyglądają jak drzewa. Przejrzyj prace Adama Juszczaka. Szkoda że jego SBS z galerii dioramy na temat drzew stracił wszystkie foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Hmmm. Droga, dlaczego kamienie leżą po środku? Jeżeli jechał by ta droga wóz konny to koń połamałby nogi. Przejrzyj zdjęcia dróg polnych , będziesz widział jak to ma wyglądać. O drzewach już pisano ,wiec pominę . Reszta jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi