Maciek92 Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Biorę się powoli za Avie S-199 KP i chcę zrobić lekko uchylone w dół lotki, stery wysokości i ster kierunku. Nie wiem tylko, które to są lotki, a które klapy. Czy są one bliżej kabiny czy dalej W googlach oczywiście googlałem, ale fotek avii jest raczej mało. A te które widziałem niezabardzo oddają które to które Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Zazwyczaj klapy sa blizej kadluba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 Wiesz ale wole być pewny ale tak samo myśle. Aha i jeszcze jedno czym je najlepiej wyciąć Czytałem gdzieś że czeską piłką, ale co to takiego i gdzie można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Czytałem gdzieś że czeską piłką, ale co to takiego i gdzie można kupić - viewtopic.php?t=1499&highlight=%BFyletka - bywaja na Allegro. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 Dzięki PKD4GA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Tak samo jak w mietku(Me -109)od wersii F Od kadłuba 1.Klapyi regulatory chłodnicy(przed startem na ogół mocno rozwarte) 2.klapy 3.lotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frescopf Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Bylem w praskim muzeum lotnictwa w sierpniu , podelsij mi swojego maila to przesle ci kilka ciekawych zdjec oryginalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Hej! Podobny temat byl juz poruszony na tym forum. Rzuc okiem na link podany ponizej. Co prawda mowa tam o Messerschitt'cie Bf109 G10, ale jak juz ktos wczesniej zauwazyl oba te samoloty byly do siebie podobne. Opuszczone klapy Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Marudekbyły podobne bo to był ten sam typ samolotu ale z innym silnikiem pochodzącym od Junkresa Ju-87 a więc dużo słabszym i nie zapewniającym odpowiednich osiągów przez co nazywany był przez czechosłowackich lotników Mezek czyli muł. Do tego dochodziły jeszcze inne problemy z podwoziem czy osłoną kabiny. Ale i tak, mimo wszystkich wad lotnicy izraelscy jak dobrze pamiętam na tym typie samolotu odnieśli kilka zwycięstw powietrznych (jak się nie mylę była to akcja Haganah). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi