Skocz do zawartości

Kw-2 Trumpeter 1:35

damien77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,wczoraj zakonczylem prace nad swoim drugim modelem , ogolnie jestem z niego zadowolony , przy nastepnym modelu zamierzam bardziej przylozyc sie do obic bo w tym zrobilem je na odwal .

327afe9cdf34.jpg

d8bb0f34b015.jpg

6957820255d4.jpg

353a2cd3ba04.jpg

0eadd550a7e6.jpg

826237d367ac.jpg

13aeed67122c.jpg

Edytowane przez Gość

Witam!

Model bardzo ładny, tylko nazwa szkaradna... Czy też-szkaradnie zapisana. Co to za czołg-"KV-2"? Bo ja KW-2 z chyba MT-1 widzę na zdjęciu, całkiem zresztą pięknie zrobiony.

Model świetny. Zdjęcia mogły by być lepsze. Bardzo realistyczne ślady eksploatacji. Bardzo mi się podoba !!!

Kup brystol w papierniczym, duży kawałek białej kartki, model się zmiesci, i spokojnie go obcykasz aparatem, bardzo podoba mi sie malowanie i ślady eksploatacyjne, w moim stylu takie:) A gaski cóż, zestawowe, to faktycznie nic sie nimi nie zwojuje:) Udany model:)

Kliment wygląda bardzo ładnie.

Czysto sklejony i ładnie wymalowany. Obicia bardzo mi się podobają.

Jednak brak mi trochę konsekwencji w całej koncepcji. Zakładam, że model ma przestawiać pojazd porzucony przez załogę dawno temu i w pośpiechu. Wskazuje na to brak karabinu z tyłu wieży (przedni karabin został) oraz zardzewiałe koła jezdne. Jednak zęby koła napędowego i grzebienie gąsienic pociągnąłeś metalizerem co trochę rzuca się w oczy.

Przyłączam się do prośby o lepsze fotki.

Dziekuje za pozytywne opinie , wczoraj probowalem zrobic lepsze zdjecia aparatem jednak z marnym efektem , postanowielm poprosic kolege ktory zajmuje sie fotografia aby wykonal pare fajnych ujec , na dniach zaopatrze sie w brystol i moze w weekend beda juz lepsze zdjecia.

Jednak brak mi trochę konsekwencji w całej koncepcji. Zakładam, że model ma przestawiać pojazd porzucony przez załogę dawno temu i w pośpiechu. Wskazuje na to brak karabinu z tyłu wieży (przedni karabin został) oraz zardzewiałe koła jezdne. Jednak zęby koła napędowego i grzebienie gąsienic pociągnąłeś metalizerem co trochę rzuca się w oczy.

Zgadzam sie z toba , brak mi jeszcze doswiadczenia dlatego gdzies po drodze odbieglem troche od tematu (czytaj : porzucony czolg ) . W nastepnym projekcie lepiej to wszystko przemysle i przyloze sie do detali tak aby bylo realistycznie.

Generalnie udany model. Zapomniałeś zeszlifować na wieży znaczniki do mocowania uchwytów w wersji niemieckiej. Nie podoba mi się jedynie brudzenie tylnej części wanny. Ostatnio też dyskusyjna jest kwestia rdzy na wydechach w KW, ale to już kwestia gustu. Zdjęcia zdecydowanie do poprawy.

Zobaczymy jak z Oplem ci pójdzie.

• 1 month later...