bolek17 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Witam, dziś do zaprezentowania mam model Shermana V w skali 1:35 , pojazd w Polskich barwach "1 Dywizji Pancernej ,1 Pułk Artylerii Motorowej Holandia 1944" Model kombinowany jest tak naprawdę z dwóch modeli firm Dragon oraz Tasca , z czasem na pewno dojdzie jeszcze dodatkowe wyposażenie na tył wozu oraz metalowa linka ,Pancerniak "umownie " na czas robienia zdjęć (Firmy Miniart + kalkomanie na mundury Polskich Pancerniaków ) ,niestety zdjęcia strasznie przekłamały kolor błota ,w rzeczywistości jest ono bardziej stonowane , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Model fajny, ładnie zmalowany. Ogólnie podoba mi się. Szkoda, że nie dorzuciłeś pasków mocujących narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Co wiadomo o Shermanie "Rokitno"? Stryj mojego ojca dowodził Shermanem i pochodził ze wsi Rokitno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Witam,paski na osprzęt dojdą z czasem,tak samo jak dodatkowe "bambetle",niestety dostałem ten model jako drugi właściciel,a nie wszystko mogłem uzupełnić (głównie z przyczyn,braku tych szczegółów ) ,to co wiem o Tym shermanie,to głównie to ,że był to czołg "OP" ,i służył do kierowania artylerię, chodź mogę się nawet z tym mylić ,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Bardzo mi się podoba malowanie. MOżesz napisac jakich farb użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Witam,farba zasadnicza to Pactra Polish Khaki II ,po mocnej modulacji,farba wydaje się być z "domieszką brązu" ,ale po washu zmienia kolor na bardziej oliwkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Według mnie znakomity model, schludnie poobijany i pomodulowane kolorki. No i najważniejsze, że dobry model jest w jedynie słusznych barwach gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Jak przedmówcą podoba mi się malowanie - bardzo fajne cieniowani / modulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Model bardzo fajny, dobrze, że będziesz jeszcze coś z nim działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sever Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Bardzo mi się podoba, w szczególności malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Witam,dziękuję za komentarze , apropo "obwieszania" ,napisałem już w opisie że z czasem dojdzie ,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Też bym z chęcią pooglądał ale zdjęcia... kiedyś były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi