bolek17 Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Witam, dziś do zaprezentowania mam model Shermana V w skali 1:35 , pojazd w Polskich barwach "1 Dywizji Pancernej ,1 Pułk Artylerii Motorowej Holandia 1944" Model kombinowany jest tak naprawdę z dwóch modeli firm Dragon oraz Tasca , z czasem na pewno dojdzie jeszcze dodatkowe wyposażenie na tył wozu oraz metalowa linka ,Pancerniak "umownie " na czas robienia zdjęć (Firmy Miniart + kalkomanie na mundury Polskich Pancerniaków ) ,niestety zdjęcia strasznie przekłamały kolor błota ,w rzeczywistości jest ono bardziej stonowane , Cytuj
gorlock Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Model fajny, ładnie zmalowany. Ogólnie podoba mi się. Szkoda, że nie dorzuciłeś pasków mocujących narzędzia. Cytuj
POLAKKK Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Co wiadomo o Shermanie "Rokitno"? Stryj mojego ojca dowodził Shermanem i pochodził ze wsi Rokitno. Cytuj
bolek17 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Napisano 6 Lutego 2014 Witam,paski na osprzęt dojdą z czasem,tak samo jak dodatkowe "bambetle",niestety dostałem ten model jako drugi właściciel,a nie wszystko mogłem uzupełnić (głównie z przyczyn,braku tych szczegółów ) ,to co wiem o Tym shermanie,to głównie to ,że był to czołg "OP" ,i służył do kierowania artylerię, chodź mogę się nawet z tym mylić ,Pozdrawiam Cytuj
bazylms Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Bardzo mi się podoba malowanie. MOżesz napisac jakich farb użyłeś? Cytuj
bolek17 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Napisano 6 Lutego 2014 Witam,farba zasadnicza to Pactra Polish Khaki II ,po mocnej modulacji,farba wydaje się być z "domieszką brązu" ,ale po washu zmienia kolor na bardziej oliwkowy. Cytuj
Desaxe Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Według mnie znakomity model, schludnie poobijany i pomodulowane kolorki. No i najważniejsze, że dobry model jest w jedynie słusznych barwach gratulacje! Cytuj
ZeroCool Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Jak przedmówcą podoba mi się malowanie - bardzo fajne cieniowani / modulacja. Cytuj
Keisyzrk Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Model bardzo fajny, dobrze, że będziesz jeszcze coś z nim działać Cytuj
Sever Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 Bardzo mi się podoba, w szczególności malowanie Cytuj
bolek17 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Napisano 10 Lutego 2014 Witam,dziękuję za komentarze , apropo "obwieszania" ,napisałem już w opisie że z czasem dojdzie ,Pozdrawiam. Cytuj
cooper69 Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Też bym z chęcią pooglądał ale zdjęcia... kiedyś były. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi