pedzelek Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 DARTH Nie dam Ci konkretnej odpowiedzi. Wystarczy popatrzeć na fotki z tego okresu jak wyglądały pojazdy. Co prawda są to słabej jakości czarno białe zdjęcia ale mimo tego można odczytać ,że farba tak mocno nie odpadała. damien77 nie przejmuj się. Twój wyjątkowo przeszedł przez kilkadziesiąt burz piaskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 DARTHNie dam Ci konkretnej odpowiedzi. Wystarczy popatrzeć na fotki z tego okresu jak wyglądały pojazdy. Co prawda są to słabej jakości czarno białe zdjęcia ale mimo tego można odczytać ,że farba tak mocno nie odpadała. damien77 nie przejmuj się. Twój wyjątkowo przeszedł przez kilkadziesiąt burz piaskowych. To proponuje trochę poczytać na temat malowania pojazdów niemieckich w czasie działań wojennych w rejonie morza śródziemnego, szczególnie w pierwszej fazie kampanii, można się zdziwić czego używali miast farby. Na fotkach z epoki nie wiele widać ponieważ w większości pojazdy były mocno zakurzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) DARTHNie dam Ci konkretnej odpowiedzi. Wystarczy popatrzeć na fotki z tego okresu jak wyglądały pojazdy. Co prawda są to słabej jakości czarno białe zdjęcia ale mimo tego można odczytać ,że farba tak mocno nie odpadała. damien77 nie przejmuj się. Twój wyjątkowo przeszedł przez kilkadziesiąt burz piaskowych. A ja dam intensywność kampanii i tempo natarcia wojsk osi ,brak dostaw(w zadowalającym stopniu),klimat.Poszukaj sobie zdjęć jest ich naprawdę sporo.Ba nawet może ten pojazd ubłocić i będzie zgodnie z prawdą, a że koledze wyszły te ubytki tak jak wyszły to inna sprawa. Edytowane 18 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 a prawda jak zwykle leży po środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Zabralem sie za klejenie figurek i od razu mam pytanie , jak je najlepiej szpachlowac ?sa to moje pierwsze figurasy wiec prosze o jakies podpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Ja używam plynnej szpachlówki Mr. Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Gdzieś na forach był test szpachlówek. Dość dobrze wypadł PLASTMO Revell. Używam go. Dla mnie dobry bo szybko schnie. Nanosisz szpachlówkę najczęściej na ubytki małą ilość. Obojętnie jakim narzędziem. Czekasz aż wyschnie i bardzo drobnym papierem ściernym musisz przeszlifować nadwyżkę. Może być też pilnik modelarski. W zależności od powierzchni szlifowanej stosujesz odpowiednie pilniki np. okrągłe , płaskie itp... Czasami musisz poprawić i znowu nałożyć szpachle i przeszlifować. Żadnej filozofii w tym nie ma. Prosta czynność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Pogrzebalem w necie i znalazlem rozwiazanie , rozcienczylem szpachlowki tamiya mr toolem i chyba jest ok , musze tylko wyszlifowac tak aby nie uszkodzic detali bo ten figurkowy plastki to troche miękki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi