mikemc Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Witam. Zacząłem sklejać Gaz -mm z Miniart'y oraz armatę przeciwpancerną ZIS -2 która będzie ciągnięta przez pojazd. Kilka zdjęć z progresu. Przewody wykonałem z rozgrzanego fragmentu wypraski. Następnym razem użyje żyłki bo jest bardziej elastyczna i gwarantuje taką samą średnice. Położyłem podkład na ramę i kilka elementów. Użyłem do tego Mr Finish Surface 1500 Black. Fajnie kryje elementy, choć miałem problemy z dojściem aerografem do każdego zakątka ramy. Silnik został pomalowany ale jeszcze nie jest pobrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Ta szpara na górze działa (przeciwwaga czy oporopowrotnik - nie znam się) to tak ma być? Pytam bo też nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Jak go sklejałem to też zadawałem sobie te pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Mam taki zestaw w planach. Możesz powiedzieć jak ze składalnością ? Zerknij tutaj: http://www.armourbook.com/forum/topic_1339 Znajdziesz tam także dokładną instrukcje do ZIS-2 model 1943. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Witam Jakość jest świetna. Tylko musisz uważać jak będziesz wycinał delikatne elementy z wyprasek. Niestety wypraski z Miniartu są robione z dość delikatnego plastiku. Życzę powodzenie i dzięki za link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Ta szpara na górze działa (przeciwwaga czy oporopowrotnik - nie znam się) to tak ma być? Pytam bo też nie wiem. To tylko dwuczęściowa osłona oporopowrotnika- zresztą zespawana na górze w dwóch punktach... Co do składalności armatki... można z tego zestawu zrobić "cudeńko"- pod warunkiem kilkugodzinnej pracy pilnikiem, papierem ściernym itepe... Trzeba "wyszczuplić tu i ówdzie i zlikwidować nadlewki, no i pomyśleć, jak zredukować grubość osłony pancernej do rozmiaru bliższego prawdzie Sprawdzałem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 Witam Kilka nowych zdjęć. Najpierw paka. Dostała już szary filtr, ale trochę przytłumił kolory. Planuję jeszcze dodać AK 65 by trochę ożywić zieleń. No i czas na ZIS 2. Potraktowałem ją suchym pędzlem. Kolory jakie wybrałem to - (Natural steel) vallejo by ukazać przetarcia farby - tan yellow vallejo by uzyskać trochę zakurzony wygląd. Plus obicia nałożone gąbką. Planuje położyć taki sam filtr jak na pakę by zjednolicić kolory plus jakiś wasch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Działo totalnie do poprawki malarskiej. Jest "zarzygane" farbą... Jeśli ma to być sowiet to TYLKO w jednolitej barwie!! "Kacapy" nie stosowały kamuflażu różnokolorowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 Witam Widocznie Ukraińcy z Miniart mają inne zdanie na ten temat. Ale racja występuje odkurz z aerografu. Kamo malowane było "z ręki". Jak bym wiedział to bym się nie bawił i wszystko psiknął bym zielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 mam tą armatę w swojej kolekcji dokładnie w tym malowaniu które Ty wybrałeś z tym że ja na wstępie obawiałem się za dużego rozprysku farby wiec żółte i brązowe plamy naniosłem pędzlem. Po washach i innych zabiegach nie widać wcale że było to malowane pędzlem sorki za foto ale nie dysponuję teraz innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 Witam Kilka nowych fotek. Na razie gołe malowanie. Brudzenie w następnym odcinku. ZIS poszedł popływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 Witam Nowe foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Hi Moje pierwsze brudzenie na poważnie. Może trochę wymęczyłem "sowiecką oryginalną kopie forda". Jeszcze rainmarksy i błotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Fakt że w niektórych miejscach jest jakby troszkę za bardzo "zmęczony", ale za to paka wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Witam Można się pastwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Nie no poniosło cię... popatrz sobie na to co zrobiłeś i zadaj sobie pytanie czy to jest dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 ja wiem! stał na budowie przy betoniarce! a tak serio to przejazd przez taką "świeżą" kałużę może i mógł go tak umalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 ja wiem! stał na budowie przy betoniarce! a tak serio to przejazd przez taką "świeżą" kałużę może i mógł go tak umalować. Tylko z jaką szybkością musiałby się przebić przez taką kałużę żeby był taki efekciarski rozprysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Witam To było moje pierwsze brudzenie modelu z użyciem błota.. Wiec nie może być idealnie. Może trochę przedobrzyłem. Usunąłem trochę błotka, szczególnie z miejsc osłoniętych. Następnym razem użyje farb olejnych niż emalii AK. Wolniej schną i więcej "wybaczają". Choć patrząc na te zdjęcia, czy tak daleko byłem od "prawdy". Tutaj akurat do zdjęć pozuje wersja AA. Po drugie sowieci tak się spieszyli "ratować" bratnie kraje że aż im zabrakło energii pod Warszawą w 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Grande Finale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Jak na mój gust to za dużo tego błota... Natomiast bardzo podoba mi się paka. Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat jej wykonania, szczególnie interesuje mnie jak uzyskałeś efekt zadrapań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 Witam Ten GAZ to mój drugi w życiu model jaki zbudowałem, a pierwszy w skali 1/35. Traktowałem go więc, jako poligon doświadczalny testując różne techniki w tym błocenie. Co do paki to najpierw pomalowałem go w kolorze drewna. Dobierałem i mieszałem różne kolory brązu. Następnym krokiem było naniesienie specyfiku Heavy chipping z AK ( teraz pewnie znajdziesz jakiś odpowiednik z Amo, zwykły lakier do włosów też będzie dobry. Ostatnim krokiem było naniesienie bazowego koloru (w tym przypadku zieleń). Zadrapania uzyskałem trąc pakę starą, mokra szczoteczką do zębów. Czyli mówiąc prościej klasyczna metoda "na lakier do włosów". PS. Dzięki za reanimację wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi