laskonogi Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 witam zostałem szczęśliwym posiadaczem takiegoż wytworu ... => http://hyperscale.com/2008/reviews/kits/ysmasterpiecesk4801reviewbg_1.htm poszukuje zdjęć i jakichś materiałów w temacie ... czy może ktoś coś ma widział wie może podesłać w necie de facto jest z 6 zdjęć i to słabej jakości dzięki i pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 czy mogę prosić administratora o przeniesienie do działu warsztat - przepraszam złe założony wątek dziękuje i pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Niedawno to ustrojstwo bylo lepione przez jednego z czlonkow forum. Poszukaj kilka zdjec sie przewinelo w tamtym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 zapewne mówisz o http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=77&t=40489&hilit=motorowka&start=15 piękna rzecz - niestety wątek pozbawiony jest wskazówek do dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 przeniesiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 A propo dokumentacji można sporo w sieci znaleźć https://www.google.pl/search?q=NKL+Boat&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=p6z8UqndLtL07Aa1moGACA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1760&bih=977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 no własnie to tylko tak fajnie wyglada plany to jakies nawet są pare zdjec ale nie wyraźnych ale nic nie udało mi sie znalzeźć na temat wykorzystania, etc czyli jakies txt dzieki swoją droga jak to sie nazywało pg 117 nkl27 ? dzieki dopadłem link nie tylko o motorówce http://moremhod.info/index.php/dnepr-menu?start=14 moja szkolna znajomość bukw będzie sie musiała odrodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 a czy ktoś ma jąkąś wiedze na temat malowania łodzi rosyjskich - nie mam na ten temat żadnej literatury - znaleźć można 2 wersje - stalowoszary w wariacji z jasnymi liniami kamuflaż piaskowo brązowo zielone pasy wzdłuż kadłuba / na podstawie modeli z sieci/ czy ktoś coś słyszał wie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Pogadaj z kolegą "Szydercza Gała". On już przechodził tą łódkę i efekt końcowy powala. Wie jak to malować:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 A Szydercza Gała skieruje Cię do kolegi "bożo wpożo".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 poszedłem na skróty i już 2 dni temu napisałem na prv do "bożo wpożo" niestety ma podobne doświadczenia jeśli chodzi o dostępność dokumentacji => czekam na przesyłkę w przyszłym tyg i ostrze zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Hej . Na opakowaniu AMG jest jeszcze zimowe malowanie , czyli szary pokryty białym , jedynie w miejscu numeru burtowego jest odsłonięty szary z tymże właśnie numerem . Można byłoby biały obedrzeć na lakier do włosów. Jeżeli chodzi o dokumentację .... Myślę , że po prostu sklej sobie model , fajnie go pomaluj , postaw na półce i się ciesz Gdybym dziś budował tą łUtkę , to zrobiłbym jej ten łaciaty kamuflaż . Ja malowałem na szaro , bo nie podejrzewałem , że mógłbym sobie poradzić z łatami . P.S Cieszę się bardzo , że moja motorówka zebrała tak przychylne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 twa łUdka jest tu niezaprzeczalnie wzorowa - ja się skłaniam do kamuflażu i vinietki z chaszczami etc ... no ale zobaczymy co w praniu wyjdzie - zimowa wersja jeszcze budzi moje obawy względu na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Hej . ...Można byłoby biały obedrzeć na lakier do włosów. ... Upierdliwie nalegam na podzielenie się technikOM (po waszemu)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 na forum jest cały poradnik chyba gdzies, ale w telegraficznym skrócie to wygląda tak: nakładasz podkład potem kolor właściwy potem psikasz lakierem potem biała a potem szczoteczka/ pędzel + woda i jedziesz ze zdzieraniem jakos tak zasada dziala chyba tylko na akrylach prosze mądrzejszych o poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Youtube wyjaśnia technikę:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Ewentualnie droższa opcja http://www.ak-interactive.com/ecomm/?acc=Catalog&sacc=view&IDCat=658&idp=6154&idc=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 o nie znam używałeś ? ciekawe, jak rozumiem działa podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Nawet można powiedzieć że tak samo. Jest cała seria http://www.ak-interactive.com/ecomm/?acc=Catalog&IDCat=658&idc=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Zagrały fanfary i nadjechał pan w niebieskim punto INBOX przedstawia sie tak - więcej na blogu w stopce - bo nie mam sił przekrajać ładnie zapakowane - szczególnie widoczna dbałość o szczegóły - sa tak ułożone iż nic nie jest pęknięte etc ciekawe rozwiązanie - ale nalzey zaznaczyć iż pomimo tego ze zintegrowany pokład z kadłubem nie ma nadlewek etc naprawdę mioooodzio pięknie oddane detale cały zestaw z bliska przyjechali też figuranci rozwiązałem zagadkę nazewnictwa - PG 117 to wojskowa wersja przedwojennej motorówki NKL 27 - uff nurtowało mnie to strasznie (zapewne pół forum chichocze nad mym wiekopomnym odkryciem ... ale ja nie wiedziałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Faktycznie, bardzo ładny model...deseczki prima sort. Oczywiście ja bałbym się tę ramę odcinać, coby jej nie zmasakrować ...zresztą to samo dotyczy innych mikrych detali Aż trzech sołdatów/matrosów [niepotrzebne skreślić] planujesz na łódce umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Lutego 2014 Autor Share Napisano 20 Lutego 2014 nic nie tnę składać będę jak jest - deski są ślicznie oddane - w ogóle cały model naprawdę piękny po doświadczeniach z gasoline, propaganda etc ten tutaj to 1 klasa w żywicy dot sołdatów to jeszcze do końca nie wiem ale raczej - 1 - 2 marynarzy i marzy mi sie konwersja ruska z tamki na snajpera z 44 z takim mundurem z frędzelkami ... no ale nie wiem czy mi sie uda oddać ducha tego munduru, jak nie to zostanę przy amebie. Należy jednak zaznaczyć iż w moim przypadku droga do końca daleka i kreta wiec wiele może sie zmienić. ideowo winietka ma wygladac podobnie do tego => http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/19/t/101482.aspx no i wielki temat do ogarnięcia czyli ... Woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Nie nie nie, pisząc o ramie miałem na myśli ramę przedniej szyby- a tę odciąć trzeba będzie tak czy siak Powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Lutego 2014 Autor Share Napisano 20 Lutego 2014 a to przepraszam - tak przyglądałem sie temu będzie ciężko, ale znowu pochwała dla wykonawcy ona jest do odcięcia tylko w swojej lini przedniej a dojście od dołu także przemyślane wiec liczę ze jakoś pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi