Robert TG Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Witam Po utknięciu budowy Jagdpanthera z powodu braków dokumentacji tynkuję dalej w skali 72 małe proste elementy i praca postępowała bez stresów ale z wieżyczką będzie trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Bardzo fajny ten zimmerit. Tak się zastanawiam czy wokół gniazda kadłubowego km nie powinien być po okręgu. Bo chyba taki widziałem na zdjęciach oryginałów. Jednak sama masa anty magnetyczna wyszła super. Może byś się zastanowił nad zrobieniem krótkiego poradnika na forum zapewne takowy będzie doskonale przyjęty. Co do wieży to nie powinno być kłopotów, schody się zaczną przy pancernym jarzmie armaty. Zajmuję miejsce na widowni A może byś tak zagościł na stałe w pancerce w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 W ogóle to wymienię te gniazdo bo jest bez pierścienia i dopracuję byś był usatysfakcjonowany. W wieży są wizjery dobrze by je było widać spod tynku, najgorszy jest sam element jarzma przy lufie. Poćwiczę na 35 i jak efekt będzie dobry to wrócę do 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Gniazdo bez zimmu, ale przednia pozioma płyta jak najbardziej. Też ongiś o niej zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Jak na taką skalę to zimmerit bardzo ładny. Z czego go robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 rewelacyjny zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Białym Miliputem i talkuję po dwóch godzinach, można wyczekać przed samym wiązaniem masy, ale jest ryzyko przegapienia momentu sklejenia. Jak się mi skończy to po testuję z Terracottą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Dołożyłem wieżyczkę. i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Zdecydowanie trzeba by nad jakością zdjęcia posiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 Model otrzymał siatki na przedział silnika i metalowe błotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Podziwiam ciebie. Mam ten model Tigera, ale w wersji warsztatowej i o mało co, a bym go piz... o ścianę. Zero fanu. Oczywiście nie chcę ciebie zniechęcać i przyj dalej, wsadziłeś w niego dużo roboty, szkoda tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Kupiłem wiertła precyzyjne, które również używam jako szczelinomierze http://allegro.pl/wiertlo-wiertla-do-plytek-pcb-metalu-0-3-mm-tytan-i4114473017.html i efekty pracy prezentuję; , , , , , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 No,no powiem szczerze że Tiger wygląda naprawdę super. Detal fajny, dziwi mnie jedynie fakt czemu nie dokleiłeś dolnego biegu gąsienicy? Zakup wierteł, to dobra inwestycja, wszelkiego rodzaju uchwyty, poręcze dużo lepiej wyglądają z cienkiego drutu niż z blaszki. Ja także zakupiłem na tym samym portalu wiertła od średnicy 0,3 mm pakowane po 10 sztuk za 3 zeta od kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Witaj. Przez detale operuję modelem trzymając tylko za koła, ale gąski uzupełnię przed malowaniem. Jeszcze jeden dzień pracy i mam nadzieję, że pójdzie w podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 No czekam na prace malarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Było trochę czasu więc uzupełniłem jeszcze braki by móc pomalować model podkładem na elementy metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Cynkowy podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 9 Maja 2014 Autor Share Napisano 9 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Znaleziony w szufladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Szlamer Napisano 12 Stycznia 2018 Share Napisano 12 Stycznia 2018 Absolutnie świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 Wygląda naprawdę rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi