imt Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Czy wie koś gdzie się znajduje? A może jakaś fotografia. EDIT Chyba już wiem (tak na 90%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Strzelam - "kaczymi" sterami skraca z odbiciem na fly-by-wire...tak na 90% Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Października 2007 Autor Share Napisano 2 Października 2007 niestety nadal nie wiem. Wręcz idealnie pasowały by osłony wnęki podwozia przedniego: http://www.airliners.net/open.file/1240363/L/ lecz niestety po przeglądzie wielu zdjęć trafiłem na tą fotkę: http://www.airliners.net/open.file/1250730/L/ i moja teoria legła w gruzach. Pytanie nadal aktualne. Możliwe że Paweł ma rację, choć do tej teorii jak na razie przekonany jestem jedynie w 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Zaciekawil mnie temat, prawde mowiac... Zaczalem szukac i natknalem sie na takie zdanie: There is an airbrake on either side of the fuselage, just forward of the tail. - Hamulce aerodynamiczne sa po obydwoch stronach kadluba, tuz przed ogonem. Niestety zdjecia nie znalazlem, ale zawsze to jakis trop... Kaczkowate stateczniki moga sluzyc za hamulce, ale raczej tylko na dobiegu. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Jakos nie wyobrazam sobie, zeby dalo sie ich uzyc np. do spowolnienia na podejsciu (na niskiej predkosci) bez utraty i tak juz mocno zachwianych (ze wzgledu na konstrukcje platowca) wlasnosci aerodynamicznych. Nawet fly-by-wire ma swoje ograniczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Moim zdaniem nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Moim zdaniem też nie ma, nie natknąłem się na nic takiego przy okazji przeglądania dokumentacji, kiedy robiłem mojego Rafale M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi