LukaszM Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Witam odwiedzających! Kolejnym modelem, który prezentuje na naszym forum to Tamiyowska A dziesiątka w 48. Ogólnie za model przepłaciłem. Italerka jest tańsza i dużo ładniej zdetalowana. Tutaj detale są jakby pominięte. Zegary w kokpicie to kalki, linie podziału wypukłe (część udało mi się przeryć), nitów brak, uzbrojenie takie jak model, czyli mało na nim detali. Nie wiem czy to reguła czy przypadek ale jeden z moich modeli, którego wypraski były wykonane z zielonego tworzywa również posiadał bardzo mało detali. Z modelu nie jestem do końca zadowolony, przede wszystkim ze wzgledu na świecące kalki. Używałem i płynów i nakłuwałem... Nic nie pomogło. Wg mnie to wina powierzchni Humbroli jaką uzyskałem po malowaniu. Sidolux też nie pomógł. Licze, że na kolejnym modelu, którego Humbrolami nie pomaluje ten problem zniknie. Dodatkowo wykonałem działko od podstaw. Wloty powietrza chyba powinny mieć inny kolor, ale tak mi się podoba, a z uwagi na niski poziom detali model ni jak ma się do rzeczywistego, więc zły kolor jako dodatkowy mankament da się chyba wybaczyć. I to tyle ciekawostek. Zapraszam do oglądania i oceniania. Może znów dowiem się czegoś ciekawego, tak jak to było w przypadku F-15. I tak na koniec kombinowane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Kurka wodna, ładny model, czego od niego chcesz? Deczko bardziej na spodzie bym go przybrudził, ale i bez tego świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Brudzingu nie robiłem wcale. Tyle co wash i preshiding. Nie miałem pomysłu na sensowne brudzenie, więc odpuściłem. Czasem lepiej mniej niż przedobrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Model fajny. A na jakość modelu nie narzekaj bo ma swoje lata. Formy pochodzą z 1991.Nowsze są Italerki i HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 No fajny udal ci się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastk4 Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Fajny model, bardzo ładnie pomalowany i umiejętnie sfocony. Najpierw oglądałem fotki, potem czytałem opis, tak że kalki nie rzucily mi się w oczy od razu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Jak dla mnie, przepiękny i świetnie dozbrojony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 fajny Śpieszmy się kochać guźce - tak szybko odchodzą! http://complex.foreignpolicy.com/posts/2014/02/24/pentagon_cuts_warthog_u2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 Ciesze się, że się podoba. Aż dziwi mnie znikoma ilość krytyki ;) Widocznie guźce też czeka wycofanie. Podzielą los Tomcatów niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Podoba mi się ostatnia fota. Podoba mi się samolot. To jedna z moich ulubionych maszyn. Dla tego moja ocena bedzie surowa ,-)) Kalki ci się srebrzą. Wiem, ze to modelarska zmora. Trzeba kłaść je na błyszczące podłoże i używać płynów. Nie ma rady. Są oczywiście takie kaleczki, które siedzą idealnie nawet na matowej powierzchni, ale nie ma ich dużo niestety. I denerwują mnie zdjęcia z bardzo płytka głębia ostrości. Wiem, że tak miało być, ale i tak tego nie kupuje. No i nie ma śladów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 Temat kalek już został przewałkowany w innym wątku, mianowicie moim F-15, więc już nie będe tutaj tego przytaczał. Zdjęcia, które Ci się nie podobają są eksperymentalne. Mnie się podobają, dlatego tutaj są. Nie ma się o co sprzeczać. O śladach eksploatacji też pisałem. Nie było pomysłu, więc nie chciałem psuć modelu bezsensownym brudzeniem. Spiton dzięki za opinie, każda cieszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 A mi się bardzo podobają takie zdjęcia z płytką głębia ostrości, bo fajnie pokazują elementy które chce się w ten sposób zaprezentować, z rozmazanym tłem reszty modelu. Super to wygląda, muszę spróbować tak u siebie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Model bym bardziej pobrudził szczególnie spód ,ale to tylko szczegóły.Model jest niesamowity i bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 śliczny, smakowity kawałek świniaczka. Kiedyś gdzieś na jutubie była taka kompilacja jego "ryków" z afganu. WartHog - Ramones Przy tym kawałku dobrze się ogląda model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi