fishu199 Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Witam! Niedawno zacząłem przygodę z modelarstwem. Jest to mój drugi model pojazdu i 6 w ogóle (potrenowałem trochę na samolotach). Co do modelu bardzo przyjemnie się go składało. Dobre dopasowanie części,wiele szczegółów, mało nadlewek. W ciąż się uczę, i po małym treningu mam zamiar trochę go jeszcze przykurzyć. Może zmierzę się też z pierwszą dioramką. Jeżeli będą zainteresowani mogę dodać też zdjęcia z warsztatu. Pozdrawiam, zachęcam do komentowania i cennych porad. 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Jak na 2. model pojazdu i 6. w ogóle, to... Paaaanie Koleeego W zasadzie wszystko mi się w tym modelu podoba, no może oprócz braku wspomnianego lekkiego kurzu. Ale i to jest niekonieczne, przecież każdy pojazd bywa czasem czysty. Najbardziej trafia do mnie plandeka i drewienka narzędzi. Ciekawy temat, współczesnych pojazdów 4x4 nigdy za dużo Jeżeli będą zainteresowani mogę dodać też zdjęcia z warsztatu. Ja jestem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferrfan Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Ja także byłbym ciekaw warsztatu. Model bardzo ładny jednakże mam wątpliwości co do anteny na przednim zderzaku-czy nie zbyt gruba. Czy przednie reflektory malowałeś czy były w takim kolorze? A co do kurzu to tylko opony bym przyprószył lekko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Ładny model. I tak jak poprzednicy, troszkę kurzu na koła i będzie super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Przydaloby sie go upaprac konkretnie, ale i tak ciekawy model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Przydaloby sie go upaprac konkretnie A po co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Zbyt czysty wygláda jakby z salonu wyjechal a jak wiadomo ja lubie mocno upierdzielone modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Rafał, to nie jest czołg Brudzenie to zazwyczaj kwestia gustu. A wg mnie do takiego samochodziku w takim malowaniu bardziej pasuje jednak czystość, niż usyfienie. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:JGSDF_Type73_(new)_Kogata_Truck_(MP_vershion).jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Przede wszystkim to witam kolegę z Lublina na forum. Model wg mnie zrobiony bardzo ładnie, tylko na fotkach jakie pokazał Kubisz klosze są białe, a wg mnie to szczegół. Tak jak wcześniej napisałem model bardzo ładny i nieusyfiony za bardzo. Tak trzymaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisa Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Bardzo fajnie zrobiony modelik. I to wbrew panującej modzie na bród i smród a'la supermodelowe produkcje Model wygląda tak jak powinien - dać do zdjęć odpowiednie tło i niejeden pomyli z prawdziwym autem. BRAWO ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Bardzo fajnie się prezentuje Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts