pwamboldt Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Dzień dobry, mam na imię Pablo i jestem z Argentyny. Kładę razem model skali 1/48 samolot Lim-6M marki Smer Szukam zdjęć z samolotu podczas pracy w polskim lotnictwie były w czasie lata 1980/90, niestety nie mogłem znaleźć tylko dobre kolorowych zdjęć samolotu Lim-6a. Zastanawiam się, czy ktoś na forum ma kolorowe zdjęcie samolotu Lim-5P i Lim-6M, aby zobaczyć schemat i kolor kamuflażu noszone przez tych, którzy są w muzeach zostały odmalowane kilka razy i zmieniły kolory. Od już bardzo dziękuję i przepraszam za moje pisanie w języku polskim, to dlatego, że używam google translator napisać tę wiadomość. Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 http://galeria.aviateam.pl/photo/10348 1985 r. (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwamboldt Napisano 13 Marca 2014 Autor Share Napisano 13 Marca 2014 Dzięki Manas na zdjęcie, niestety Fotografia Lim-6M i 418 mają w moim pliku. Może 418 był Lim-6M sfotografowany ten samolot, że udało mi się znaleźć kilka, a kolor. Na przykład znalazłem to zdjecie pochodzący z 1983 roku, ale nie to, co ten samolot kolor przynosi, jest numerem 501. Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia lub informacje na temat kolorów i wzór kamuflażu stosowanego w tych samolotów będziesz bardzo wdzięczny Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 13 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Leszek, daj jeszcze skan z opisem barw.Tak to ten rysunek jest mało uzyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwamboldt Napisano 13 Marca 2014 Autor Share Napisano 13 Marca 2014 Mam rozumieć, więc mogłem zbadać samolot z liczebnikiem 305 jest rzeczywiście MiG-17PF i kiedy został przemalowany usługi usuwania z Polskich Sił Powietrznych. Więc nie wiem, czy to są kolory i układ, który faktycznie korzysta, gdy byłem w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 te same barwy co na 305 były stosowane także na Lim-6 bis Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwamboldt Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Dziękuję wszystkim za info podałeś mi. Ja patrząc na zdjęcia z samolotu Lim-6MR, być dokładne pkt 618 i 635, które znajdują się w muzeach w Polsce. I zauważyłem, że część, gdzie sprzęt radarowy jest malowane w innym kolorze innym niż kamuflaż przeciwieństwie wersji Lim-6M, że usunięcie wszystkich urządzeń radarowych jest pomalowany w kolorze kamuflaż był. Ja tam umieścić zdjęcia 635 618 po obejrzeniu tych zdjęć zdecydowałem się zrobić jedną z tych dwóch płaszczyznach, pytanie brzmi: co będzie oryginalny kolor, który prowadził te maszyny? Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwamboldt Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 Witam wszystkich, ja patrząc na zdjęcie z Lim-6m dostałem na stronie internetowej Aviateam. Przejść przez kilka filtrów korekcji koloru, mogę dostać różne sekcje kamuflażu, z którymi był malowane w następnym zdjęciu widać różne kolory wzory zidentyfikowałem z liter alfabetu. Wiem, że ten problem I zmęczony, ale trzeba wiedzieć, czy ktoś mógłby mi pomóc zidentyfikować rzeczywiste kolory używane ten samolot w szczególności, gdy zrobił to zdjęcie, sam akapit zaczyna się od liczby 500. Pozdrowienia z Argentyny Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 A,C,E,G,K na moje oko to ten sam kolor. D i H też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Pozwolę się podłączyć pod temat i zadam pytanie dotycząca limka o numerze 618 widziałem go na żywo i trudno dokładnie rozszyfrować kolory ząb czasu zrobił swoje ale jak rozumiem jest to szary i zielony? Czy może ktoś z was próbował to dokładnie przełożyć na FS lub RAL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwamboldt Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Z tego co widziałem w ostatnich zdjęć liczbowych 618 wrócił do przywrócenia i pomaluj go w szarym kolorze , a drugi bardziej jak beż , niebieski końcówka steru , wątpię , że istniejeodniesienie RAL lub FS dokładne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi