Gerd Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Bardzo udana praca, widziałem w Bytomiu. Całej scence wiele dały te wszystkie maleństwa obok, głównego tematu. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Co do Arizony z Bytomia to wykonał ją jakiś "cichociemny" Nie widzieliśmy kto przyniósł i nie widzieliśmy o zgrozo stojąc przy stołach kto Arizonę spakował....Repulsa nie było ;-) Dzięki za info. Repulse jest na fotkach które udostępnił mi kolega ganjavir, dlatego pytałem. Pozdrawiam Kładę głowę pod topór ,że Repulsa tam nie było......No chyba ,że mam aż taką sklerozę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Bardzo udana praca, widziałem w Bytomiu. Całej scence wiele dały te wszystkie maleństwa obok, głównego tematu. Gratuluję! Podziękował.Ciesze się ,że nie tylko okrętowcą podoba się taka ciut napakowana 700-tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Kładę głowę pod topór ,że Repulsa tam nie było......No chyba ,że mam aż taką sklerozę..... głowy szkoda... więc dowód udostępnię: [/url] mamy od prawej góry rzędami w lewo: konwój drobnicowców i kontenerowców w skali mieszanej czający się na nie uboot z orzechowego podium IJN Kako, HMS Eskimo, Titanic i ORP Orzeł Praca Kasi - nie pamiętam co zacz tam mieszkało, USS Arizona USS New Jersey, IJN Yamshiro, HMS Rodney USS Marblehead, Sharnhorst, USS Texas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Kładę głowę pod topór ,że Repulsa tam nie było......No chyba ,że mam aż taką sklerozę..... głowy szkoda... więc dowód udostępnię: [/url] mamy od prawej góry rzędami w lewo: konwój drobnicowców i kontenerowców w skali mieszanej czający się na nie uboot z orzechowego podium IJN Kako, HMS Eskimo, Titanic i ORP Orzeł Praca Kasi - nie pamiętam co zacz tam mieszkało, USS Arizona USS New Jersey, IJN Yamshiro, HMS Rodney USS Marblehead, Sharnhorst, USS Texas O dzięki Blacman..... Taltos1 do raportu wystąp. Gdzie widzisz Repulsa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 I to wszystko? Więcej okrętów nie było? Jak to się, Waszym zdaniem, miało procentowo do innych działów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 I to wszystko? Więcej okrętów nie było? Jak to się, Waszym zdaniem, miało procentowo do innych działów? W kolejnym rzędzie stołów były większe 1:350 , 1:400 a nawet kajak USS Hornet w mikro skali 1:200.Do tego ciut ubotów i innego szwabskiego złomu w skalach pewnie 1/72 lub podobnych Owszem dużo nie było ale zwróć uwagę ile osób z tych co się tu na forum deklarowało pojawiło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 I jak się prezentował Hornet? Dużo było 350-tki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Taltos1 do raportu wystąp. Gdzie widzisz Repulsa ??? A proszę bardzo created by picasa2html.com Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Taltos1 do raportu wystąp. Gdzie widzisz Repulsa ??? A proszę bardzo created by picasa2html.com Pozdrawiam Repulse jak byk...nie da się ukryć.Mimo to nadal kładę głowę pod topór ,że w Bytomiu takiego nie było... Fota zapewne z innego konkursu.Nawet ładny ten Repulse...kto go sklecił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 I jak się prezentował Hornet?Dużo było 350-tki? 350-tki było chyba podobnie jak 700-tki...a może nawet mniej. Hmmm co do Horneta...duży kajak..... ale z kolegami z forum w zasadzie nie pozostawiliśmy na Hornecie suchej nitki....Niestety skala 1/200 pozwala naprawdę na spore detalizację a Hornet w tym w zasadzie ustępował naszym 7-tką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Taltos1 do raportu wystąp. Gdzie widzisz Repulsa ??? A proszę bardzo created by picasa2html.com Pozdrawiam no i jest - jako żywy a gdziesz on zapłynął... - do figurek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 350-tki było chyba podobnie jak 700-tki...a może nawet mniej.Wnosząc po ilości zdjęć modeli z innych działów, to okręty wyglądają na dość niszowy tematHornet w tym w zasadzie ustępował naszym 7-tkąWasze 700-tki faktycznie powinny startować poza konkursem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Repulse jak byk...nie da się ukryć.Mimo to nadal kładę głowę pod topór ,że w Bytomiu takiego nie było... Fota zapewne z innego konkursu.Nawet ładny ten Repulse...kto go sklecił ?? Jak pisałem fotki mi udostępnił kolega ganjavir, więc może on coś wie... Z innego konkursu raczej nie, bo data zrobienia fotek się zgadza... Gdybym wiedział kto go sklecił, to bym Cię nie pytał wcześniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Repulse jak byk...nie da się ukryć.Mimo to nadal kładę głowę pod topór ,że w Bytomiu takiego nie było... Fota zapewne z innego konkursu.Nawet ładny ten Repulse...kto go sklecił ?? Jak pisałem fotki mi udostępnił kolega ganjavir, więc może on coś wie... Z innego konkursu raczej nie, bo data zrobienia fotek się zgadza... Gdybym wiedział kto go sklecił, to bym Cię nie pytał wcześniej Pozdrawiam Na bank nie z Bytomia.....ganjavir gadaj skąd ten Repulse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Repulse i Arizonę robiła prawdopodobnie jedna osoba, oba modele mają identyczne gablotki, tabliczki, "wodę"... created by picasa2html.com Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Repulse i Arizonę robiła prawdopodobnie jedna osoba, oba modele mają identyczne gablotki, tabliczki, "wodę"...Pozdrawiam Owszem....czyli Repulse też prawdopodobnie jest autorstwa Pana Cichociemnego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 350-tki było chyba podobnie jak 700-tki...a może nawet mniej.Wnosząc po ilości zdjęć modeli z innych działów, to okręty wyglądają na dość niszowy tematHornet w tym w zasadzie ustępował naszym 7-tkąWasze 700-tki faktycznie powinny startować poza konkursem Eeee tam...moje na pewno nie powinny być po za konkursem ale już blacmana na pewno tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 No to mamy problem. Kolega odpowiedzialny za wytwory się nie ujawnił. Karty konkursowe niestety nie zawierają nicku ani danych osobowych. Ale coś mi się kojarzy że widziałem model na innym forum które specjalizuje się w 1:700 i więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 No to mamy problem. Kolega odpowiedzialny za wytwory się nie ujawnił. Karty konkursowe niestety nie zawierają nicku ani danych osobowych. Ale coś mi się kojarzy że widziałem model na innym forum które specjalizuje się w 1:700 i więcej... Ganjavir, pytanie brzmi czy zdjęcie Repulse powstało w Bytomiu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Jakos niechcacy przeoczylem Twoje Yamashiro. Model imponujacy ilosc dodatkow i szczegolow powalajaca. przygladalem sie warsztatowi i zdania nie zmianiam . Jestem pod duzym wrazeniem. Startuje z blizniakiem , licze troche na pomoc ale boje sie porownan ... A co do Bytomia... Hm najwiekszy konkurs modelarski chyba w Polsce , ale okretowo w zeszlym roku tez bylo dosyc slabo. Generalnie konkursy sa raczej czolgowo-lotnicze z dodatiem innych tematow. Niestety okrety staly sie elitarne a nie egalitarne ze wzgledu na koszty. Spogladajac np. w 350 na flote IJN to modele maja ceny sami wiecie jakie , ze o kosztach blach nie wspomne. Niby 700-ki sa tansze , jesli jednak spozymy na realne koszty to nie kazdy wyda 300-400 pln na model z dodatkami mieszczacy sie na kartce A-4 z duzym luzem. Pozdrowienia Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Niby 700-ki sa tansze , jesli jednak spozymy na realne koszty to nie kazdy wyda 300-400 pln na model z dodatkami mieszczacy sie na kartce A-4 z duzym luzem. Pozdrowienia Seba Optymista ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Gratuluje - modelu,medalu i..... zapałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Gratuluje - modelu,medalu i..... zapałek Te duże zapałki strugałem dłużej od modelu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi