adil Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Witam.Modelarstwem zainteresowałem sie od tego roku i chcę przedstawić moje wypociny. Proszę o opinie i porady. Z góru dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Jak na początek nie jest źle. Z czasem nauczysz się, że warto jeszcze zaznaczyć i przetrzeć linie podziału kadłuba itp. I jeszcze jedna rada, następnym razem spróbuj skleić model samolotu ale w skali 1:48, a zobaczysz, że efekt będzie o wiele lepszy, a i możliwości są dużo większe. Powodzenia i oby tak dalej. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 nieźle jak na początek:) ale dwie małe uwagi: -chyba zapomniałeś obciążyć mu dziób bo coś pieje -podmaluj trochę koła ale powtórzę...nie jest źle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adil Napisano 7 Października 2007 Autor Share Napisano 7 Października 2007 Ne zapomniałem tylko zamało upakowalem w nim śmieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Jak na model plastyku jest całkiem ok. Model jest sklejony prosto,a powierzchnia dosyć gładka.Mimo,że widać pędzlowanie,to i tak metalizer położony jest nienajgorzej. Kalkomanie się nie świecą. Ogólnie wrażenie robi nader pozytywe. Powinieneś zaopatrzyć się w jakieś lepsze modele. Jeśli chciałbyś nadal kontynuowac przygodę z 72-ką to może Revell lub niektóre modele Italeri lub Academy. Jeśli 1:48 to tutaj wybór będzie już większy. Powodzenia w dalszej modelarskiej karierze Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Ne zapomniałem tylko zamało upakowalem w nim śmieci . może nie tyle za mało co za lekkie, nie wiem jak inni ale ja bazowałem zawsze na ołowianych ciężarkach ze sklepów wędkarskich Jeśli masz zamiar bawić się we współczesne lotnictwo to zrób zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Całkiem fajny MiG, jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Jezeli jest to jeden z Twoich pierwszych modeli, to naprawde nie masz sie czego powstydzic. Prawde mowiac, rzuciles sie od razu na gleboka wode. Raz - model z ZTSu, dwa - malowany metalizerem - to jest naprawde sztuka, zeby polozyc dobrze metalizer pedzlem i Tobie sie niemalze udalo. Pisze niemalze, gdyz mozna to zrobic lepiej, ale na pewno nie na poczatku kariery modelarskiej. Udalo Ci sie uniknac wielu bledow, ktore popelniaja poczatkujacy modelarze, jak juz kolega Kornik wspomnial, chociazby poprawenie polozyles kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Widać, ze się starasz, może powinieneś kupić większy model, dokładniejszy, gdzie podwozie będzie bardziej dokładne, bo to koło z golenią nie wygląda najlepiej, producent dał ciała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Bardzo sympatyczny MiG-17. Jestem zaskoczony jakoscia modelu, bo po tych wszystkich utyskiwaniach na temat modeli ZTS, na roznych forach spodziewalem sie czegos znacznie gorszego. Model skleiles chyba "prosto z pudla", jako poczatkujacy? Jeśli chciałbyś nadal kontynuowac przygodę z 72-ką to może Revell lub niektóre modele Italeri lub Academy. Jeśli 1:48 to tutaj wybór będzie już większy. Nie bardzo rozumiem kornika_69. Wydaje mi sie, ze modeli w 1:72 jest nie mniej niz tych w 1:48. Tematyka i jakosc tez porownywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adil Napisano 10 Października 2007 Autor Share Napisano 10 Października 2007 Bardzo sympatyczny MiG-17.Jestem zaskoczony jakoscia modelu, bo po tych wszystkich utyskiwaniach na temat modeli ZTS, na roznych forach spodziewalem sie czegos znacznie gorszego. Model skleiles chyba "prosto z pudla", jako poczatkujacy? Smile Tak model kleiłem prosto z pudła i było sporo zabawy ze szpachlą i szlifowaniem ale jakoś przesto przebrnołem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Nie bardzo rozumiem kornika_69. Wydaje mi sie, ze modeli w 1:72 jest nie mniej niz tych w 1:48. Tematyka i jakosc tez porownywalna. Racja,ale mnie chodziło o modele, które są dobre na początek przygody z modelarstwem. Z jakością w obu skalach bywa różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Racja,ale mnie chodziło o modele, które są dobre na początek przygody z modelarstwem. O.K. Zle przeczytalem miedzy wierszami. Mysle jednak, ze nasze dywagacje na ten temat zalatwi kwestia finansowa tzn. na co bedzie stac naszego nowego kolege. Generalnie mozna bowiem przyjac, ze im wiekszy model tym wieksze koszty. Jesli nie jest to przeszkoda, to zgadzam sie z moimi przedmowcami, ze 48-ki wydobyc mozna wiecej niz z 72-ki. Stwierdzenie to jest natury ogolnej i nie dotyczy profesjonalistow. Ciekawe jakich porad oczekuje adil? Ja tylko zapytam, czy te linie podzialowe w modelu MiG-17 byly wglebne, czy musiales je ryc? Przepraszam, ale o modelach ZTS wiem, ze jest ich duzo,ale o jakosci wiem niewiele. Czy to przepaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adil Napisano 11 Października 2007 Autor Share Napisano 11 Października 2007 Ja tylko zapytam, czy te linie podzialowe w modelu MiG-17 byly wglebne, czy musiales je ryc? Przepraszam, ale o modelach ZTS wiem, ze jest ich duzo,ale o jakosci wiem niewiele. Czy to przepaki? Linie były wgłębione ale troszeczke je poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi