Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Witajcie w nowym wątku po MI-2-jce:roll: ...Jakieś 2 tygodnie temu dostałem z Martoli zamówiony produkt i tak się zastanawiałem-zakładać wątek czy nie? czy podołam z tematem?...zresztą po zimie dopadł mnie jakiś straszliwy leń i nie mogę się wygrzebać(chyba nie jestem w tym osamotniony?! he he) .....No właśnie-sam pewnie nie podołam-Instrukcje od Pepsi Adama,Qalimara i innych znawców tematu...będą tu niezastąpione (nie mówiąc o zdjęciach) .....W sumie i tak mam go zamiar skleić,więc co tyle głów to nie jedna ...Nie wiem ile ten warsztat potrwa,ale gonił nie będę....bo czeka mnie mały remont w mieszkaniu,więc wiadomo o co chodzi .....ale w miarę możliwości będę się starał coś przy nim robić. Z oględzin zestawu,to napewno jestem zadowolony,jeśli chodzi o bryłę modelu...i ta w 1/72 Hobby Bossa i Trumpek 1/35 przypominają prawdziwy śmigłowiec,a to już dużo w odróżnieniu od Zvezdy ....kilka jednak elementów wymaga poprawek,ale na to jestem już nastawiony.....bo w sumie chcę go troszkę pootwierać...no i wnętrze-do gruntownej przeróbki ......Nie będę się dużo rozpisywał...co i dlaczego...powiem tylko tyle,że zawsze chciałem zmajstrować 5528 z "oczami"...wybrałem jednak 0608,gdy zobaczyłem,ze w pewnym okresie eksploatacji tej maszyny i na niej wymalowano "oczęta".....0608 jest trochę prostszy,a wiem jaka czeka mnie robota-stąd też taki wybór...no i mam kalkomanie .....poza tym chcę spróbować jak wyjdzie w szarym jednolitym kolorze i odpocząć troszkę od zieleni...wiem,że nie wszystkim tu się to spodoba,ale zieleń też mam w planach ...to tyle Model ogólnie jest znany...kilka fotek już zrobiłem,a zacząłem od powiększenia baniaków itd.-w tej wersji są duże: Mile widziane wszelakie fotki...a w szczególności wnęki na akumulatory od strony kabiny pilotów...bambetle z tyłu za fotelem pilota ...POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Super robota. Mam jedno ale. Wydaje mi się, że w tym modelu problemem nie jest wielkość zbiorników (za małe) tylko wielkość "klimy" (za duża). Też walczę ze zbiornikami. Właśnie zacząłem wersję Mi-17-1V z PKW Afganistan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Fajne te baniaki. Będę zaglądał, bo zapowiada się niezła robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Witaj Adam...zaglądaj,bo twoja wiedza jest tu nieodzowna...w końcu to MI-17...i elementów wspólnych kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Super robota. Mam jedno ale. Wydaje mi się, że w tym modelu problemem nie jest wielkość zbiorników (za małe) tylko wielkość "klimy" (za duża). Też walczę ze zbiornikami. Właśnie zacząłem wersję Mi-17-1V z PKW Afganistan. Cześć...fajnie,że go dłubiesz ...jeśli chodzi o zbiorniki,to po konsultacjach z Adamem,dowiedziałem się,że były 3 typy tych zbiorników( i rzeczywiście,ze zdjęć w necie tak wynika)...ten typ,który jest w moim modelu,ma akurat powiększone same zbiorniki,a klima jest bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Super robota. Mam jedno ale. Wydaje mi się, że w tym modelu problemem nie jest wielkość zbiorników (za małe) tylko wielkość "klimy" (za duża). Też walczę ze zbiornikami. Właśnie zacząłem wersję Mi-17-1V z PKW Afganistan. Zapomniałem dopisać...a może warsztacik jakiś,będzie rażniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Będzie, będzie Na razie głównie wycinam ( a w tej wersji jest co) ale jak będzie co pokazać to na pewno wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Sławekb masz postawiono wysoko poprzeczkę, skoro widzę ze otwierasz KO-50na koniec ma być taki efekt nie ma wytłumaczenia JES SER!....Znam te zdjęcie...tzw.CYGARO DZIADKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Mówisz o tym dymie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Będę miał dla Ciebie coś fajnego Blachy do wypełnienia goleni podwozia głównego pewnie Ci się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Będę miał dla Ciebie coś fajnego Blachy do wypełnienia goleni podwozia głównego pewnie Ci się przydadzą ...trawione?...bo planowałem je robić z plasticzku....a z czego są w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 W Bytomiu kupiłem od Czechów dwa zestawy żywicy do Milka, tarczę antywibracyjną i koła żywiczne. W moim blachy się nie przydadzą więc jak masz ochotę to się dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 No tarcza to by się przydała...a można gdzieś nabyć...nie widziałem nigdzie w 1/35 ...jeśli chodzi o blachy...zrobiłbyś jakieś fotki jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Masz linki w moim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Jakieś tam prace mizerne trwają...i w związku z tymi pracami-zależy mi na widoku z tyłu za fotelem gdzie są akumulatory...nie wiem jak głęboko wchodzą w kadłub ...a te brązy na baniakach to imitacja spawów ...no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 żyłka wędkarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Jakieś tam prace mizerne trwają...i w związku z tymi pracami-zależy mi na widoku z tyłu za fotelem gdzie są akumulatory...nie wiem jak głęboko wchodzą w kadłub ... Top Shots strona 20 MAŁO ......Ale w Top Shots MI-8ki więcej za to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 MAŁO ......Ale w Top Shots MI-8ki więcej za to jest tylko nie sugeruj sie Mi-8, bo to inny śmigłowiec Wiem,wiem...ale luki mają na tej samej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Kilka osób tu zagląda...więc zadam pytanie ....Może ktoś ma do sprzedania tarczę antywibracyjną do tego modelu...skala 1/35 firmy Profi Modeller....albo może gdzieś załatwić? ....Płacę bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Zamów u czechów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Nie róbcie scen, Ci są w miarę normalni. Z przesyłką wychodzi jakieś 75-80 pln i akceptują paypal więc z 5 złotych paypal sobie doliczy. Jak coś to i tak będę robił zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Jak dotąd cały czas w koronach, a zostało już tylko potwierdzić i przesyłka 99 koron a nie 18 € jak zazwyczaj. Przez net jeszcze u nich nie brałem tylko na żywo w Bytomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 coś tam dalej modzimy... ...enter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Witam...chciałem tylko powiadomić zainteresowanych,że z powodu remontu łazienki-jestem zmuszony na jakieś-mam nadzieję-2,3 tygodnie wstrzymać prace modelarskie... ,ale wasze wątki warsztatowe panie PARAZO...PEPSIADAMIE...i FLACHENTY.....będę śledził z zaciętością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi