Piotr_P Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 jeszcze troszkę popracowałem. dołożyłem złamaną antenę oraz mocowania lewarka na błotniku i łopaty na kadłubie. I jak widać dołożyłem już ostatni fragment schurzen (chyba tak to się zwie)...jutro nieco brudzenia tego fragmentu... pamiątkowy grosz ,o którym zawsze zapominam mimo ,że leży obok modelu na biurku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Hej !!!. Model świetnie się prezentuje, gąsku wyszły super !. Jedynie co ja bym zmienił to cieńsze osłony, ale to bym się zastanowił. Na pewno jednak bym zmienił ich mocowania - od zewnątrz były na gładko . Czasu jeszcze sporo, więc może warto podziałać. Generalnie fajny model wyszedł, gratki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 osłony i tak były już zeszlifowane na papierze....bardziej się już obawiałem ,ze przetrę na wylot...nie są takie grube ale sporo jednak makro wyciąga. z tymi śrubami mocowania to fakt...umknęło mi to... ale może się okazać,ze już nie dam rady nic poprawić...niby prosta przeróbka i czasu ogólnie może trochę jest ale muszę go dzielić z innymi tj żona i syn...zobaczymy jak wyjdzie...może z hipsu 0,25mm zrobię od nowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 a jednak nowe osłony powstały...docięte są już i pomalowane podkładem. teraz delikatnie trzeba będzie odciąć stare...ale to zadanie na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Z odcinaniem to uważaj aby ich nie zniszczyć - tak na wszelki wypadek. A to raczej są chyba zwykłe błotniki, nie schurzeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 hmm w zasadzie raczej masz rację .Przecież nie chronią nic poza górną partią gąsienicy i koła podtrzymującego. co do odcinania powinno pójść lekko bo były już odcinane ...miałem robić z blachy od browara ale nie podobał mi się ich wygląd i odchodząca z lekkością farba. Więc wróciły oryginalne ale po szlifowaniu. Klejone na CA więc tu może być pewna trudność. PS...właśnie spróbowałem... odkleiły się trzy z pięciu mocowań z prawej strony....na szczęście nie upadły na dywan bo bym pewnie ich już nie znalazł...z drugiej strony tylko jedno... są już na miejscu. Kolor bazowy na osłonach schnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 To czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 no dobra...raczej finisz...dzięki zdjęciom zobaczyłem oderwana antenę,która po sesji wróciła na miejsce...zostały włazy i ogniwa na lewym tylnym narożniku... teraz tylko wdrożenie takiej oto koncepcji...baaardzo wstępne przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Świetny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Z tymi osłonami prezentuje się super . Szybko się z nimi uwinąłeś, pewnie później byś już do nich nie wrócił... Fajną scenkę składasz - trzymam kciuki, finiszuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Figurek nie będzie. ...mam co prawda jedno, moze dwa zdjęcia z powstancami na barykadzie ale w roznych etapach walk. Tu też rodzi się mój dylemat.Mam fotki na jezdni z ulozonych płytek lub kostek ( nie wyraźnie widac na zdjęciu) oraz na piachu/zwirze po usunieciu wymienionych wcześniej plyt potrzebnych do ustawiania barykad. wieczorem postaram się wkleic fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi