GeraltofPoland Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Oto najnowszy model, jaki stworzyłem. Myślę, że wyszedł jakoś wybitnie, ale tragedii nie ma, zwłaszcza, że od dłuższego czasy nie robiłem nic w małej skali. Mogłem trochę bardziej pokombinować z farbami olejnymi. Najsłabsze w tym modelu są chyba dragonowskie gąski, nie dość że wyglądają mocno słabiej niż plastikowe gąski od UM, to farba nie chciała się ich porządnie trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Fajny ale numer taktyczny jakiś rozmazany lbo to kalka i sie światło odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Fajny ale numer taktyczny jakiś rozmazany lbo to kalka i sie światło odbija To jest ,moim zdaniem, efekt rozmazanej farby ,ponieważ takie numery były malowanie ręcznie jak mniemam. Sam model się mi podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Fajny ale numer taktyczny jakiś rozmazany lbo to kalka i sie światło odbija To jest ,moim zdaniem, efekt rozmazanej farby ,ponieważ takie numery były malowanie ręcznie jak mniemam. Sam model się mi podoba. Pozdrawiam O ile były w ogóle malowane jakieś oznaczenia na ruskich czolgach To były malowane od szablonu. Wyobrazasz sobie wymalowac od ręki ten numer bo ja nie. A numer ten dlatego tak wygląda bo autor modelu zapomnia pociągnąć go lakierem matowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 O wadach gąsienic od Dragona już wiele napisano. Numer taktyczny się świeci - przypuszczam że naklejany na nie pociągniętą na połysk powierzchnię. Teraz już tylko matowy bezbarwny może pomóc. Zresztą w ogóle całemu modelowi mat by dobrze zrobił. Uchwyty dla desantu warto by na druciane wymienić. Ale generalnie całkiem fajna 34-ka wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Akurat jeśli chodzi o numer, to w założeniu miał to być efekt rozmytej farby. Kalka jest położona na błysk i sama się nie błyszczy. Model wykończyłem lakierem półmatowym, ale w rzeczywistości jest bardziej matowy niż na zdjęciach, robiłem je chyba przy zbyt mocnym świetle. Co do wymiany uchwytów to fakt, mogłem o tym pomyśleć, ale jakoś mi to wyleciało z głowy. Dodam jeszcze, że faktury na wieży nie robiłem "klasycznymi" metodami na nitro albo surfacer, tylko ze zwykłej szpachli do plastiku- taki mały eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 To popatrz się na zdjęcie z góry. Widać film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 No racja, trochę widać, nie wiem czemu, bo używałem płynów do kalek i starałem się jak najlepiej "wprasować" kalkę w powierzchnię. Może faktycznie spróbuję go lekko prysnąć matem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Prosta rzecz. Na model kładziesz lakier połysk na model potem kalki i na koniec lakier matowy. I będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Prosta rzecz. Na model kładziesz lakier połysk na model potem kalki i na koniec lakier matowy. I będzie dobrzeWiem, tyle że zamiast matu położyłem lakier półmatowy. Lekko satynowy czołg wygląda dla mnie czasem bardziej realistycznie niż całkiem matowy, zwłaszcza że chwilowo dysponuję tylko matem Pactry, który jest bardzo matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Model fajny, tylko te gąski i błysk, ale ... rozumiem, że padał deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elextronoid Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Fajny taki maluch tylko że chyba się za bardzo błyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Fajny tank . Uwagi napisano wyżej, a na marginesie ja kalki po położeniu traktuje lekko papierem ściernym 1200 . I pozbywam się filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Zgodnie z radami pomalowałem model matem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi