Desaxe Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Kupiłem kilka bajerów i zaczynam robić sojuszniczy kontyngent do moich Space Marines w Warhammerze 40000 Oto transporter opancerzony imperialnej policji zwanej Adeptus Arbites (ich godło poniżej) piechociarze pójdą na warsztat później, teraz pojazd - ramki odnowione w 2010 mają swoje lata i to typowy wyrób firmy Games Workshop. Łatwy w obróbce plastik i uproszczenia do gier bitewnych w skali 28mm (wzrost człowieka w tej skali). Skleiłem wieżę i główną bryłę kadłuba w około 1,5 godziny, w tym też nawierciłem lufy broni i przeszlifowałem linie łączeń form, na jutro zostawiam górę kadłuba, lemiesz i gąsienice: najfajniejsze, jak zawsze, będzie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Ja ma do swojej "Komisarza"-będzie jak tradycja nakazuje-czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2014 No i Chimera posklejana Wypraski odnowione w 2010 roku pasują do siebie idealnie, żadnych szpar, a gąsienice w paskach spasowane znakomicie. Przed sklejeniem zaślepiłem otwory strzelnicze z tyłu płytką plasticardu (jakoś bez najeżenia lufami bardziej mi pasuje na policyjny pojazd). Kompletna budowa od wyjcięcia z ramek do poniższego efektu to 3-4 h (w tym przerwa na kawkę ) Niedługo malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Fajna buda jak wszystkie potworki jezdzace z uniwersum WH40k. Jestem ciekaw jak ci wyjdzie. BTW - jaka będzie kolorystyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Jest "prewencyjna"i wygląda kozacko!Desaxe- pochwal się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Marca 2015 Autor Share Napisano 7 Marca 2015 Jest "prewencyjna"i wygląda kozacko!Desaxe- pochwal się! Jak każesz, to się już reflektuję ;) Daaaawno mnie nie było na modelworku, praca i inne sprawy powstrzymały mnie (ech, po wypadku na półrocznym L4 byłem tu codziennie, potem niestety czasu zbrakło), ale już się poprawiam i wracam z warsztatami i modelami finalnymi Oto zrobiona i nagrodzona na konkursie w Koszalinie w grudniu 2014 Chimera (model do gry Warhammer 40000) z COHORTA POLIS z planety Volos, świata-protektoratu mojego zakonu Mrocznych Pretorian Nie są to typowi Adeptus Arbites, tylko odpowiedniki naszych Oddziałów Prewencji Policji, w razie czego używane do obrony planetarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Ty żyjesz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Marca 2015 Autor Share Napisano 7 Marca 2015 Ty żyjesz .... plotki o mojej śmierci na polu chwały okazały się mocno przesadzone Milordzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Gratki za nagrodę. Mam nadzieję że taakiej przerwy już więcej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 7 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 7 Marca 2015 Świetnie wyszedł! Bardzo mi się podoba! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Stara poczciwa Gwardia z latarkami zamiast karabinów Lepiej jest umrzeć za Imperatora niż żyć tylko dla siebie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 widać mało mają tam roboty z tym utrzymaniem porządku, prawie nówka kolejny udany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi