tombie01 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Oceniajcie - ale nie bądźcie zbyt krytyczni sam dostrzegam wystarczająco dużo błędów ale za cenne rady i uwagi będę wdzięczny i przyjmę je z pokorą wszystkim, którzy śledzili warsztat i doradzali bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Zdecydowanie jestem na TAK Podoba mi się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 w czwartek mam ostatni dzień na naniesienie poprawek przed wystawa modelarska w Żywcu więc model zrobiony na 'gazetę' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Model bardzo OK tombie! Zmiana skali wyraźnie Ci służy, bo jest spory postęp w stosunku do modeli które pokazywałeś i pamiętam w 1/72. Z jakichś tam błędów montażowych, to śmigło nie jest w osi (nie powinno być "ząbka" na przejściu kołpaka w kadłub) tu dobrze widać: Może da się poprawić? No i nie odtworzyłeś linii podziałowych wzdłuż części ogonowej kadłuba, a można zrobić to choćby ołówkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Dzieki Banny - nie lubię się tłumaczyć ale z osią śmigła jest coś skopane (wiadomo najprościej złożyć winę na producenta) najprawdopodobniej musiałem zrobic jakiś błąd przy osadzaniu silnika - ale to dość odległy etap przed montażem śmigła i nie przyszło mi głowy aby to sprawdzić wg tego kryterium; jesli chodzi o linię podziału masz na myśli tą która pokrywa się z linią powstającą przy łączeniu połówek kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 jesli chodzi o linię podziału masz na myśli tą która pokrywa się z linią powstającą przy łączeniu połówek kadłuba? Tak, na grzbiecie kadłuba i spodzie. Ale myślę że w sumie możesz to odpuścić... W realu to wygląda tak na zbliżeniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Hejka Model wyszedł spoko. Zawsze jest tak, że jak już stoi gotowy to dopiero się zauważa pewne rzeczy.Co do poprawek to: -dorobiłbym trochę kabelków i innych duperelek do silnika bo wygląda trochę goło -części osłon silnika, których widać znaczną grubość można było wycieniować. Nie byłyby takie pancerne -kołpak śmigła to raczej problem z umiejscowieniem silnika bo z niego wychodzi oś a na tej osi jest śmigło - szew wzdłuż osi kadłuba-niestety pewnie dużo osób to zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 dzięki Jacku za dobre słowo:) -faktycznie człowiek nie pomyśli czasem o takich rzeczach jak grubość poszycia która w modelu jest nieproporcjonalna - dzięki wielkie za tą uwagę; -z osią śmigła się nic nie da zrobić; -a okablowaniem silnika i kokpitu na pewno będę się chwali w kolejnych modelach - zawsze jak mam coś takiego zrobić brakuje mi dokumentacji danego modelu a nie chce tworzyć kompletnej fikcji a już broń Boże narazić sie na krytykę osób na forum będących w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Emil w takiej skali potrafi wyglądać mocno zachęcająco do oglądania, dlatego każdy zagląda we wszystkie kąty , wiem coś o tym.To zresztą moja ulubiona skala dlatego podglądałem Cię wielokrotnie co słychać w Twoim warsztacie. Emila w 32 sam robiłem ale jeszcze do 109 wrócę i to pewnie nie jeden raz dlatego temat nie jest mi obcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 ... co słychać w Twoim warsztacie. ... kolejka 1:32 Mig 17 F Trumpeter F6F-3N Hellcat F-86F-40 SABRE Hasegawa nad kolejnością jeszcze nie myślałem podpowie mi to wena pewnie w okolicach długiego weekendu majowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Kawał pięknej roboty Tombie! Nie mogę się doczekać aby zobaczyć go w realu w Żywcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Jak dla mnie bomba ale mógłbyś ramkę owiewki od wewnętrznej strony pomalować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 I oglądałem W realu lepiej wygląda niż na fotkach, świetnie wykonane kamo i delikatny brudzing. Podmaluj ramkę od wewnątrz i przybrudź delikatnie papcie. Messek świetnie wykonany! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 dzięki wielkie za dobre słowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Świetny messer bardzo mi się podobają krawędzie natarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Podoba mi sie ten Emil. Bardzo mi sie podobają te delikatne obicia na krawędziach natarcia. Kamuflaż spoko, zawsze podziwiam jak ktoś robi malowania z tymi plamkami na kadłubie. Takie ręczne malowanie bez używania masek na razie mnie przerasta. Dół też fajnie pobrudzony. Co do uwag to dorobiłbym dodatkowy przewód anteny który łączył główną antenę z kadłubem (gdzieś w połowie), rozwierciłbym jeszcze trochę lufy karabinów żeby pozbyć się grubosci, dorobiłbym linkę trzymającą otwartą osłonę kabiny. Tu znajdziesz kilka detali: http://toniosky7.blogspot.com/2011/09/messerschmitt-bf-109-e3-walkaround.html ale modelik super. Tez kiedyś zrobię sobie 109-kę w 1:32. Zacnie to wygląda. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi