Stojkovic Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 Spokój w moim temacie, więc domyślam się że nic kontrowersyjnie badziewnego nie pokazałem. Kalki położone. Teraz pracuje nad nimi micro sol dla pewności. Jutro satyna, wash i oleje. Zastanawiam się nad nakładaniem filtru do malowań typu afrika korps. Jakieś sugestie? Efekty prac: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Wygląda coraz lepiej, wnętrze zresztą też świetnie Ci wyszło. Będziesz dawał lusterko na skrajnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 Lusterko schnie po malowaniu osobnym. Nie chciało się przykleić na CA do skrakników, więc będę je kleił już na farbę. Martwi mnie ubytek na kalkach. Producent chce być bardziej swięty od papieża i wywala pioruny z tablic. Mam na jakimś innym arkuszu z Dragona dolną część piorunów więc jak zabezpiecze kalki już położone sidoluxem to dołożę resztę, co by model choć trochę wyglądał jak esesmański pojazd na legalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Ładne camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Dal bym filtr , powinien odciąć bardziej kolory kamuflażu. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Na razie położyłem na całość satynę. Mam nadzieję, że filtr mogę położyć na taki rodzaj werniksu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 Coprawda nikt nie odpowiedział na pytanie, ale zaryzykowałem i położyłem filtr do pojazdów na bazie Afrikakorps od AK. Następnie ciemny wash i efekt widoczny poniżej. Wykonałem też obicia, z założenia miały być eksploatacyjne i zamysł był taki, by nie mieszały na modelu za bardzo. Dzisiaj pewnie oleje i rainmarksy. Potem gąsienice i syfiernie całości. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 NIe pisałem bo nigdy jeszce nie kładłem fitrów na żaden lakier, daję bezpośredno na farbę zaraz po malowaniu. Dobrze że go za mocno nie obtłukłeś - wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Zawsze wole się upewnić zanim coś zrobię co by potem całej pracy od nowa nie zaczynać. Oby brudzenie się powiodło i będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2014 Kolejna porcja wieści z warsztatu. Pojazd został ubrudzony, a w zasadzie podbłocony. Większość efektu i tak zniknie pod kołami, ale w moim odczuciu wygląda w sam raz jak na czerwiec '44. Lusterko przetarłem i jest błyszczące ale już po zrobieniu zdjęć. W kolejce czekają jeszcze narzędzia i cały układ jezdny ale jak na razie szczęśliwie zmierzamy do końca z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 To czekamy teraz na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Lipca 2014 Autor Share Napisano 5 Lipca 2014 Witam, Po prawdziwej przeprawie z gąsienicami kilka razy miałem ochotę porzucić projekt. Niestety muszę z przykrością stwierdzić że gęsi ATL-50 od Friulmodel to totalna porażka. Dużo lepiej zastosować zestawowe plastiki niż zaopatrywać się w produkt nie różniący się niczym prócz rozpadania się przy nawet najlżejszej próbie ułożenia ich na kołach jezdnych. Jednym słowem gorąco odradzam zakup tego zestawu. Nie opłaca się. Oto efekt tygoidniowej walki z gęsiami. Koła zębate będą przemalowane na ciemniejszy odcień. Całość jeszcze przed brudzeniem pigmentami więc będzie lepiej współgrała z resztą modelu potem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Fajny, ale jak dla mnie troche przesadzona rdza na gąskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Kolor gąsienic zbyt rdzawy. Co do Friuli to też się zawiodłem. Osobiście uważam że zakup ich do jakiegokolwiek Sdk-a to strata pieniędzy. Trzeba wystające nakładki przyjklejać a one i tak później odpadają. Lepiej zainwestować w gąski AFV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Lipca 2014 Autor Share Napisano 5 Lipca 2014 Zbyt rdzawy odcień, to efekt fluidu do trawienia. Jeszcze nie nałożyłem pigmentów więc spodziewam się większego zróżnicowania. Te gęsi były po prostu koszmarne. A mam przed sobą jeszcze friule do sd. kfz 251. Choć w tym przypadku nieświadomie zrobiłem sobie alternatywę kupując modelkasteny. W każdym razie, ciągle się człowiek czegoś uczy nawet pomstując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 Ostatnia odsłona przed galerią. Model pootwierany i rozbebeszony w schowkach bo będzie stał na podstawce z figurką. Przynajmniej taki jest zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Sam model mi się podoba , tylko bym jeszcze popracował nad gąsienicami trochę. Ale to tylko moja sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Zapraszam do długo wyczekiwanej (mówię za siebie) galerii. viewtopic.php?f=68&t=44383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi