spiton Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Zakupiłem taki model. I z miejsca zacząłem go ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 oj....ja tam wolę Twoje modele klasyczne ,bez tuningów z Twoim warsztatem i umiejętnościami wyszedł by świetnie . ale Twoj wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Klasycznych będę robił chyba coraz mniej ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Doszedłem do wniosku, ze działko MK 103 to się w tym cieniutkim skrzydełku nie zmieści. Najpierw dolepiłem przedłożenie belek ogonowych na dolnym płacie w w końcu zdecydowałem się na bardziej pojemne pokrywy.Amunicja to chyba będzie zewnętrznej części skrzydła. Tak, czy inaczej teraz działko się zmieści na pewno. Dorobiłem kołnierz nad dyszą, bo ster głębokości wydawał mi się trochę blisko. Zresztą dysza w tym samolocie jest dosyć wysoko, ze względu na znajdujący się poniżej silnik rakietowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Czy przynajmniej w tym modelu będzie afrykańskie malowanie?! No dajże spokój, już dornier powinien mieć ładne wdzianko... oto dzięki Flitzerom i Pfeilom cudem ocalona[patrz włócznia] III Rzesza dzielnie trzyma front od równika po Dekan, a tam niedobitki aliantów muszą zmagać się nie tylko z niemieckim atakiem, ale i resentymentami luddniości miejscowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Widzę, że obsesyjnie lubisz kolor piaskowy ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Sprawdzam, czy jest zgrabny ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Dorobiłem kołnierz nad dyszą, bo ster głębokości wydawał mi się trochę blisko. Uzyskasz efekt odwrotny od zamierzonego. Strumień przepływający pod kołnierzem odchyli się do góry. Poczytaj o efekcie Coandy. Aaaa, no to dałem ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Widzę, że obsesyjnie lubisz kolor piaskowy ,-)) Hej, toż napisałem, że jest i Dekan, może być i "Kipling Green" w połączeniu z "Mahatma Dirtwhite" Ale fakt, piaskowy jest fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Dorobiłem kołnierz nad dyszą, bo ster głębokości wydawał mi się trochę blisko. Uzyskasz efekt odwrotny od zamierzonego. Strumień przepływający pod kołnierzem odchyli się do góry. Poczytaj o efekcie Coandy. He he Ruscy też tego nie wiedzieli ,-)) Słowem jest to błąd, który popełnić można. Zwłaszcza w 45 roku ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Kiedy pisałem poprzedni post to już podejrzewałem, ze jest jak piszesz. Ale jednak wcisnąłem"wyślij". Choć wiedziałem, że tej tego nie kupisz ,-)) Pozostaje argument, że tak fajnie wygląda ,-)) I że jest silnie przylepiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Wydłuż mu dyszę wylotową z dopalaczem to może jakoś wybrniesz z tego aerodynamicznego problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Dopalacz to on ma niżej ,-)) Zostawię tak jak jest bo zbyt duża ilość przeróbek wyjaławia z modelarskiej świeżości. A tego typu model i tak przepiłowuje już któryś raz ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Musze przerobić wiatrochron i dorobić lunetę do przycelowanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Dorobiłem kołnierz nad dyszą, bo ster głębokości wydawał mi się trochę blisko. Uzyskasz efekt odwrotny od zamierzonego. Strumień przepływający pod kołnierzem odchyli się do góry. Poczytaj o efekcie Coandy. Aaaa, no to dałem ciała. A jak dorobisz krótszy kołnierz z dołu to efektu Coandy chyba nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi