makinen Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Znając zacięcie i talent Wojtka, będzie elegancko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Bardzo pomogliście mi ze zdjeciami kabelków za co serdecznie każdemu z Was dziękuję. Jedno ze zdjęć przedstawia niezłą plątaninę ale widziałem to tylko na tym zdjeciu. Czy to okablowanie będzie pasowało do modelu Menga? Zdjecie o którym piszę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Zdjęcie które tu wstawiłeś przedstawia T-90 BISHMA ( tak mi się wydaje ), czy jakoś tak. Co go różni od zwykłej 90-ki? Przede wszystkim, nie widać w tym wozie oczu SZTORY. To okablowanie nie pasuje do T-90 które Ty robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Dzięki, w sumie trochę szkoda bo miałem kilka pomysłów jak je wiernie odwzorować. no trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Tak wygląda model wozu, którego zdjęcie wstawiłeś powyżej: http://panzer35.ru/forum/45-8059-190 http://panzer35.ru/forum/45-8059-191 Domyślam się że już widziałeś ten link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Kabelki skończone, właściwie cała budowa modelu już ukończona. No, powiedzmy w 99,5%. Jeżeli zauważycie jakieś niedoróbki lub braki to prosze o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Kleksy z kleju przy zapinkach trzeba by pousuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Psikne najpierw podkladowka a pozniej jak juz bede bardziej widoczne co moge to poscinam nozykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 I zrobione. położyłem jedną warstwę primera by uwidocznić szczegóły. I od dziwo dla mnie nie pokazały się jakieś większe niedociągnięcia. Myślałem, ze będzie dużo gorzej. Jednak pożłożeniu wszystko w całość doszedł jeden bardzo poważny problem. Silnik. Na pewno nie chciałbym go zamknąć, z otwartą klapą też ładnie ale z zamkniętą czołg wygląda bardziej bojowo. W najbliższym czasie zdecyduję o tamacie dioramki, moze wyciągnę silnik na zewnątrz i pokażę jak przy nim robią lub na przykład cięzarówka go przywiezie ( może ten nowy Kraz od Trumpetera . Albo zdejmę klapę, osłone silnik i model będzie się prezentował bardziej "płasko" na czym mi nawet zależy. Co Wy o tym myślicie, pomóżcie i podajcie jakieś pomysły tak by wyglądało to zgrabnie i ładnie. Do galerii tej wstępnej model postawiłem na mojej macie, fragmencie krajobrazu, którą już od kilku lat rozwijam i z powodzeniem sprzedaję. Skorzystam z okazji i zachęcam do kupna bo jak widać mozna łatwo zrobić dioramkę tylko stawiając model na macie. Czekam na propozycję, prosze podpowiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Ten model nie zasługuje na takie zdjęcia, kotlet się kłania. Popraw oczy bo mają zeza rozbieżnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Zdjęcia?! wiem... ale na razie nie mogę zainwestować w dobry sprzęt. Może kiedyś. Oczywiście zapomniałem dodać, ze nic jeszcze nie jest przyklejone do siebie tylko złożone na sucho. Oczy Shtory też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Ale oprócz tła, to część zdjęć jest przyzwoita. W tych słabszych wadą jest tylko światło. Zamiast chodzić wokół modelu, obróć go. Zainwestuj 5zł w jednolite tło i tyle. A tu kotlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Dzieki za porady.chetnie zobacze jakas koncepcje na zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Czy mi się wydaje, czy model jest ciut za wysoko zawieszony i ma za duży prześwit między dnem wanny a podłożem?? Do tego widzę że niektóre koła nie stykają się z podłożem. Dociąż nie co kadłub, to model, troszkę osiądzie i zawieszenie ładnie dopasuje się do podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Zgadza się, model nie obciążony ale niedługo będę wkłądał w niego jakieś 300g mosiądzu to z pewnością osiądzie Zdjecia zrobione na szybko, nie przywiązywałem uwagi do ogólnej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Mam do dyspozycji takie oto dwie figurki żywiczne: Czy ktoś może mi przybliżyć w jakim klimacie(epoce) są i czy mogę je wykorzystać przy mojej dioramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Mam dwojke ze srodka. Ciesze sie z Twojej odpowiedzi bo figurki sa sliczne i jesli pasuja historycznie to na pewno dopasuje ja do dioramy. I tak jak Ty jestem pewien,ze zolnierze dalej uzywaja tych mundurow. Podjalem juz decyzje w 80% powiedzmy jak wykonam czesc silnikowa. Postanowilem calkowicie zdemontowac gorna plyte przedzialu bo nie wygladala za dobrze odwrocona- za malo na niej szczegulow a w dodatku zakrywala ladna czesc tylna modelu.teraz gdy wlozylem silnik i wszystko jest widoczne m9del nabral nowego wygladu.pozniej moze zamieszcze zdjecia.plyta bedzie lezec lub bedzie oparta gdzies obok czolgu. Model jest tez juz dociazony spora iloscia mosiadzu. Wazy teraz prawie pol kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Zdjęcia już gotowe. W plenerze. Jeśli mam Waszą aprobatę co do mojego planu względem tyłu modelu to zaczynam malowanie. I zdjęcie z jakimś stworem nie z tej ziemi w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Wszystkie elementy, ktore wymieniles mam obecnie w moim magazynku.jak na razie Twoj pomysl prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 4 Września 2014 Autor Share Napisano 4 Września 2014 Dzisiaj zacząłęm malowanie silnika. Nie mam w tym żadnego doświadczenia dlatego proszę o wyrozumiałość. Jest to mój pierwszy pomalowany silnik w jakiejkolwiek skali. Użyłem specyfików od AK, pigmentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Jak dla mnie... Wojtek- zaznasz moje zdanie na temat Twoich możliwości i umiejętności... Silnik super, jak dostanie smary i oleje...będzie jak 1:1 Edytowane 4 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Silnikiem to nam pokazałeś co może wyjść na końcu. Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Nadal pracuje. Mialem problemy z dobraniem jasnego koloru. Wyokonalem go miksujac bialy i szaropiaskowy. Z efektu jestem bardzo zadowolony. Sporo czasu zajelo mi dopracowanie wzoru kamuflazu. Na dzien dzisiejszy kolory sa polozone. DodLem kalki i swiatelka od SKP. Wkrotce pokaze wiecej zdjec. Teraz zaczynam etap weatheringu a jako,ze nie mam w tym doswiadczenia to moge zniszczyc caly efekt dotychczasowy. Oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 taki szczegół: turbosprężarka ma dwie części - gorącą i zimną. Gorąca jest z żeliwa a zimna z aluminium. U Ciebie obie są koloru rdzawego. Sugeruję abyś przemalował tą bliżej lewej burty na kolor wygrzanego aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 22 Września 2014 Autor Share Napisano 22 Września 2014 Dziękuję za poradę. Już poprawione. Dzisiaj zdjecia już z etapu weatheringu. Jako , że robię to pierwszy raz to jeszcze mi nie wszystko wychodzi. Nie wiem też czy nie przesadziłem z błockiem. Sami oceńcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi