Jump to content

[Mini In-Box] Polski Fiat 621 - First To Fight PL1939-11

skala72
 Share

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

W kiosku kupowałeś ??

Widziałem dzisiaj w kiosku (Ruch), że wszystkie gazetki były jak by się ktoś na nich położył

W kiosku kupowałeś ??

Widziałem dzisiaj w kiosku (Ruch), że wszystkie gazetki były jak by się ktoś na nich położył

Kolego, skoro masz dobry kontakt z producentem, to może zasugeruj by jakoś dodatkowo zabezpieczali zawartość pudła. może jakiś sztywniejszy kartonik czy coś?

Ja mam to szczęście, że mieszkam w Warszawie i mogę kupić albo w empiku albo w sklepie modelarskim, jednak są wśród nas tacy, którzy takiej możliwości nie mają

W kiosku kupowałeś ??

Kolego, skoro masz dobry kontakt z producentem, to może zasugeruj by jakoś dodatkowo zabezpieczali zawartość pudła. może jakiś sztywniejszy kartonik czy coś?

Ja mam to szczęście, że mieszkam w Warszawie i mogę kupić albo w empiku albo w sklepie modelarskim, jednak są wśród nas tacy, którzy takiej możliwości nie mają

Wiesz co, nie ma na to wpływu (tak sądzę), jak ktoś nie uważa (kolporter), to nawet jak pancerni zapakujesz zgniotą i spłaszczą. Kiedyś już rozmawiałem z Adam na ten temat.

zrypali osłonę silnika i chłodnicę

Ło Jezusie, łola Boga, Łola Boga !!!! Macha spie..na!! No bywa Panie i Panowie, że coś się sypnęło, ale nie chłostajta się i nie rwijta szmatek z tej okazji.

Może ktoś wyda poprawną budę i będzie gitara, wilk syty i owca cała.

Tak z takim podejściem toście faktycznie modelarz. Czort że do kitu bo wyjdzie waloryzacja taka czy inna. A że jeden z bardziej wyróżniających elementów ten model jest do bani to cieszy jedynie sprzedających... nie ważne jaki byle sprzedać no nie

Ło Jezusie, łola Boga, Łola Boga !!!! Macha spie..na!! No bywa Panie i Panowie, że coś się sypnęło, ale nie chłostajta się i nie rwijta szmatek z tej okazji.

Może ktoś wyda poprawną budę i będzie gitara, wilk syty i owca cała.

No to teraz pojechałeś .............

Nie prościej wydać poprawny model ? Wtedy wilka nie trza będzie karmić a owce nie będa musiały czytać takich komentów.....

no właśnie tych zestawów waloryzacji to chyba tylko põki co Adamie Twój produkt do wuzetki powstał....

oczywiście Marsa się nie spodziewałem za dwie dychy ale może ktos ładnie ując w słowa i zdjęcia owego skopanego detalu? bo dopiero nocą późną będę mógł przyjrzeć się modelowi i poszukać dokumentacji...

Piotrze za szeroka przy osłonie chłodnicy.Sama rzeźba chłodnicy ma niedokładny kształt(jakieś poprzeczne listwy się tam pojawiły).

Nie mam czasu na skanowanie. Zdjęcia Fiacika dostępne w nr 29 WLU na temat Samochodów ciężarowych WP i porównać z Twoim inboxem na pierwszy rzut bez dokładnego mierzenia widać różnice

Obleciałem pół Szczecina co by trafić niesprasowane pudełko...masakra normalnie,Jak trafiłem na w miarę proste to i tak słupki szoferki do prostowania.

Co do chłodnicy - fakt z tym ryjkiem podobny do E...

ha! czyli mogę sobie powiedzieć ,że kabina mojego Fiata jest wzorcowa...to naprostowanie słupków z linka Adamerio nie wychodzi chyba wg zasady-"...jakoś to wyszło..."

Poza chłodnicą to chyba teraz największy babol tego zestawu

W wolniejszej chwili oblukałem fotkę (którą sam zrobiłem) z zdjęciem archiwalnym i ... dzióbek, delikatnie mówiąc jest do kitu.

Zapodaj fotkę modelu i zdjęcie Fijata i pokaż te "masakryczne" błędy, pliss. Tak będzie łatwiej dla każdego.

Pojeb z Ciebie jest na maxa.

PZdr

Hmm, nic nie jest wykluczone

W wolniejszej chwili oblukałem fotkę (którą sam zrobiłem) z zdjęciem archiwalnym i ... dzióbek, delikatnie mówiąc jest do kitu.

A tak konkretnie to co jest nie tak, bo nie widzę? Poważnie pytam.

A tak konkretnie to co jest nie tak, bo nie widzę? Poważnie pytam.

Aby zaoszczędzić życie i czas lookaj.

polski_fiat_621_l_muzeum_techniki_warszawa.jpg

10363974_804408876243831_8850554129641046644_n.jpg

big_fiat60804.jpg

polpolskifiat621ltwoandhalftontruckpiotrsmolinski.jpg

Zwróć uwagę na zdjęcie nr. 2 i 4. Założenie było dobre, leciutko nie wylazło

Ciekawy linki dot. TUR'a:

http://odkrywca.pl/polski-fiat-621,546181.html