zippo1202 Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Zamieszczam model Dragona w skali 1:72. Jest to mój pierwszy model jaki wykonałem. Malowany pędzlem, akrylami Pactry. Za wszelkie opinie z góry dziękuję created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Największy wielbłąd - wkleiłeś odwrotnie drzwi - masz wewnętrzną stroną na zewnątrz ! Mniejszy wielbłąd - na pewno nie jest to polski pojazd... Wielbłądzik - brakuje washa i suchego pędzla - trochę płaski się wydaje... Jak na pierwszy model i to jeszcze w 1/72 tragedii nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidley Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 mandrivecs wytknął Ci błędy - ja dołożę swoje: obrotnica na dach powinna się obracać, a Ty osłonę strzelca przykleiłeś do dachu... za dużo 'srebra' - widziałeś srebrny karabin? ściemnij broń czarnym metalikiem mam wrażenie że łopata na bagażniku nie jest do końca pomalowana i nie pomalowałeś dna kadłuba i podwozia - a to mimo wszystko przebija ;-) ale ogólnie jest nieźle zapraszam Cię na forum o humvee tam chłopaki podpowiedzią Ci jak lepiej wykończyc tego młotka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo1202 Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 mandrivecs dziękuję za sugestie. Postaram się na tym modelu poprawić to o czy napisałeś. Poszukam gdzieś porad jak robić wash i suchy pędzel... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo1202 Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 Shidley jeżeli chodzi o stronę o humvee to jestem na niej zarejestrowany ale jak widzę kolegów to wpadam w lęki Wiele muszę się jeszcze nauczyć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidley Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Lęki leczy się podpowiedziami kolegów jak wykonać lepszy model ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Metoda suchego pędzla polega na tym że płaski pedzelek maczasz w farbie najlepiej tego koloru co reszta pojazdu i w/wm pedzelek wycierasz praktycznie do sucha e chusteczkę higieniczna a potem po krawędziach modelu malujesz tym pędzlem. Wychodzi ci wtedy taka fajna głębia. Ot i cała filozofia. A broń i elementy metalowe maluj metalizerem gun metal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Używanie suchego pędzla z farbą, którą jest pomalowana reszta pojazdu absolutnie mija się z celem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 A to bardzo ciekawe. Stosuje tę metodę od lat i nie uważam żeby mijala się z celem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Chyba żeście się nie dogadali. Ta farba którą malowałeś pojazd ale znacznie rozjaśnioną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts