oltrans Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Witam.Ostatnio zacząłem sobie robić mojego peterbilta Będzie on w barwach firmy carlile transport operującej głównie na alasce. Pojazd będzie ciągał jakąś nisko podwoziówka mam takową w planach. Oczywiście dostanie brudzing typowo zimowy Niestety część ramy było zrobione i to krzywo na szczęście jakoś to powoli wyprostowałem.Nie mam również jednej opony. Oto zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Fajnie się zapowiada, szczególnie że truck będzie na brudno a nie na błyszcząco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Witam! Jestem ciekaw co z tego będzie. Na jakiej podstawie wybrałeś kolor silnika jako czerwony? Możesz bliżej pokazać okablowanie ramy i przewody które wypuściłeś z kolektora wody na silniku? Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Zapowiada sie fajnie, ale jak dasz rade to zamien te Revelowskie opony na Italeri. Te z Revela to kicha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Coś mi się wydaje że żle złożyłeś felgi. Mam pare truck-ów na Revellach ale takich luk nie ma --- góra 2-3 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oltrans Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 pmroczko Niestety przewody które wypościłem zrobiłem w złym miejscu wczoraj to poprawiłem. Tego Cummins-a widziałem w różnych kolorach czerwony mi się najbardziej spodobał. tomeka6 Teraz już za bardzo się nie da.Ale dzięki za informację na przyszłość będę wiedział. Mark666 Chodzi dokładnie o co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apache Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Chodzi o przerwy między blizniakami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Chodzi o przerwy między blizniakami. No właśnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oltrans Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 Właśnie skończyłem poprawiać kółka teraz jest jak powinno być. I powoli zabieram się za wnętrze. A teraz odbiegając nieco od tematu Amerykański styl budowania ciężarówek bardzo mi się podoba jest klasycznie do potęgi ciężarówki nie zmieniają tak szybko swego wyglądu jak ich europejscy bracia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oltrans Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 No i powoli koniec zostało zrobić znaczki i tablice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Cześć! W ogólności wygląda całkiem dobrze - zawsze to miło zobaczyć skończony model! Nie chciało Ci się robić fotek "in progress", co? Jak tam z tym silnikiem sprawa wygląda? Dzięki za foty i powodzenia z następnym projektem, pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oltrans Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 A z tymi fotami to jakoś tak wyszło zawsze obiecałem sobie że jutro zrobię foty ale zapał gasł Silnik jest cały,niestety maska po otworzeniu ok 2cm przyciera się o zderzak i nie da się otworzyć. Ten model to spełnienie jakiś małych marzeń ponieważ uwielbiam amerykańskie ciężkie ciągniki z masywnym zderzakiem i tymi błotnikami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts