Skocz do zawartości

Peterbilt 359 heavy hauler carlile transport

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Ostatnio zacząłem sobie robić mojego peterbilta

Będzie on w barwach firmy carlile transport operującej głównie na alasce.

Pojazd będzie ciągał jakąś nisko podwoziówka mam takową w planach.

Oczywiście dostanie brudzing typowo zimowy

Niestety część ramy było zrobione i to krzywo na szczęście jakoś to powoli wyprostowałem.Nie mam również jednej opony.

Oto zdjęcia

SNB14159.JPG

SNB14164.JPG

SNB14166.JPG

SNB14171.JPG

Napisano

Fajnie się zapowiada, szczególnie że truck będzie na brudno a nie na błyszcząco.

Napisano

Witam!

Jestem ciekaw co z tego będzie. Na jakiej podstawie wybrałeś kolor silnika jako czerwony? Możesz bliżej pokazać okablowanie ramy i przewody które wypuściłeś z kolektora wody na silniku? Życzę powodzenia i pozdrawiam

Paweł

Napisano

Zapowiada sie fajnie, ale jak dasz rade to zamien te Revelowskie opony na Italeri. Te z Revela to kicha.

Napisano

pmroczko Niestety przewody które wypościłem zrobiłem w złym miejscu wczoraj to poprawiłem. Tego Cummins-a widziałem w różnych kolorach czerwony mi się najbardziej spodobał.

tomeka6 Teraz już za bardzo się nie da.Ale dzięki za informację na przyszłość będę wiedział.

Mark666 Chodzi dokładnie o co?

Napisano

Właśnie skończyłem poprawiać kółka teraz jest jak powinno być.

I powoli zabieram się za wnętrze.

A teraz odbiegając nieco od tematu

Amerykański styl budowania ciężarówek bardzo mi się podoba jest klasycznie do potęgi ciężarówki nie zmieniają tak szybko swego wyglądu jak ich europejscy bracia

• 2 months later...
Napisano

Cześć!

W ogólności wygląda całkiem dobrze - zawsze to miło zobaczyć skończony model!

Nie chciało Ci się robić fotek "in progress", co? Jak tam z tym silnikiem sprawa wygląda?

Dzięki za foty i powodzenia z następnym projektem, pozdrawiam

Paweł

Napisano

A z tymi fotami to jakoś tak wyszło zawsze obiecałem sobie że jutro zrobię foty ale zapał gasł

Silnik jest cały,niestety maska po otworzeniu ok 2cm przyciera się o zderzak i nie da się otworzyć.

Ten model to spełnienie jakiś małych marzeń ponieważ uwielbiam amerykańskie ciężkie ciągniki z masywnym zderzakiem i tymi błotnikami.