oltrans Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Witam.Ostatnio zacząłem sobie robić mojego peterbilta Będzie on w barwach firmy carlile transport operującej głównie na alasce. Pojazd będzie ciągał jakąś nisko podwoziówka mam takową w planach. Oczywiście dostanie brudzing typowo zimowy Niestety część ramy było zrobione i to krzywo na szczęście jakoś to powoli wyprostowałem.Nie mam również jednej opony. Oto zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Fajnie się zapowiada, szczególnie że truck będzie na brudno a nie na błyszcząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Witam! Jestem ciekaw co z tego będzie. Na jakiej podstawie wybrałeś kolor silnika jako czerwony? Możesz bliżej pokazać okablowanie ramy i przewody które wypuściłeś z kolektora wody na silniku? Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Zapowiada sie fajnie, ale jak dasz rade to zamien te Revelowskie opony na Italeri. Te z Revela to kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Coś mi się wydaje że żle złożyłeś felgi. Mam pare truck-ów na Revellach ale takich luk nie ma --- góra 2-3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 pmroczko Niestety przewody które wypościłem zrobiłem w złym miejscu wczoraj to poprawiłem. Tego Cummins-a widziałem w różnych kolorach czerwony mi się najbardziej spodobał. tomeka6 Teraz już za bardzo się nie da.Ale dzięki za informację na przyszłość będę wiedział. Mark666 Chodzi dokładnie o co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Chodzi o przerwy między blizniakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Chodzi o przerwy między blizniakami. No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Właśnie skończyłem poprawiać kółka teraz jest jak powinno być. I powoli zabieram się za wnętrze. A teraz odbiegając nieco od tematu Amerykański styl budowania ciężarówek bardzo mi się podoba jest klasycznie do potęgi ciężarówki nie zmieniają tak szybko swego wyglądu jak ich europejscy bracia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 No i powoli koniec zostało zrobić znaczki i tablice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Cześć! W ogólności wygląda całkiem dobrze - zawsze to miło zobaczyć skończony model! Nie chciało Ci się robić fotek "in progress", co? Jak tam z tym silnikiem sprawa wygląda? Dzięki za foty i powodzenia z następnym projektem, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 A z tymi fotami to jakoś tak wyszło zawsze obiecałem sobie że jutro zrobię foty ale zapał gasł Silnik jest cały,niestety maska po otworzeniu ok 2cm przyciera się o zderzak i nie da się otworzyć. Ten model to spełnienie jakiś małych marzeń ponieważ uwielbiam amerykańskie ciężkie ciągniki z masywnym zderzakiem i tymi błotnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi