Marak Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Ten model robiłem rozrywkowo (czyli na szybko), a udało mi się dokładnie go skopać. Wstawiam do galerii tylko dlatego, że jeszcze nikt go nie prezentował (chyba). Szczególnie w końcówce dałem popis, malując całość pędzlem bezbarwnym olejnym i nie zauważyłem, że olejny rozpuszcza srebrzankę. Właściwie należałoby zmyć farbę. Na początek kilka zdjęć z placu budowy. Efekt końcowy: I kolejny model awansuje do stopnia „półkownika”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Fajny, troszkę gdzieniegdzie srebrna farbka Ci powychodziła, ale to do podmalowania. Ale washa dla trójwymiarowości jednak daj. Jak Ty to wszystko z kurzu czyścisz? Pozdrawiam, Marcin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Ciekawa rzecz. Gratuluję czerwonej ciężarówy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thombike Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Fajny, ma tą....historyczna magię. Jedyne zastrzeżenie mam do koloru atrapy. Zrobiona na czarno jak na pudełku kontrastuje lepiej i nadaje większej wyrazistości...ale taką miałeś wizje i git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted June 30, 2014 Author Share Posted June 30, 2014 Fajny, ma tą....historyczna magię. Jedyne zastrzeżenie mam do koloru atrapy. Zrobiona na czarno jak na pudełku kontrastuje lepiej i nadaje większej wyrazistości...ale taką miałeś wizje i git. Zgadzam się z Tobą, że czarny lepiej wygląda i tak ją najpierw pomalowałem. Potem patrzę w instrukcji, że ma być czerwony, więc zacząłem szperać po sieci i na wszystkich zdjęciach jakie znalazłem jest czerwona. Więc poprawiłem na czerwono, zostawiając czarny we wgłębieniach. Niestety, efekt jest fajny tylko patrząc z przodu. Patrząc z ukosa jak na zdjęciach nie wyglada za ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts