jakub97 Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 No właśnie Grzesiu Miliput! Wielkie dzięki, coś się wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Można też inaczej poradnik(i) http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=76&t=35271 http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=10&t=19634 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Sam dłubię kv-1s, w sumie to czeka już na podkład. Co do Moskiewskiego i samej wersji kv1s, trochę musiałem pracę domową odrobić. Co drugi ząb jest ok w niektórych wersjach, ale powinny być odchudzone tzn węższe, bez zębów. W sumie wszystko zależy jaki konkretny model robisz. Jeśli chcesz w miarę merytorycznie go zrobić to jest trochę pod górkę. Co do Moskiewskiego forumowicze podpowiedzieli: tyle że takich w sprzedaży nie znalazłem Masterclub MC135030W Co do kół to do Moskiewskiego akurat nie dawno wypuścił PanzerArt, tylko kiepsko z ich dostępnością. Sam będę robił moskiewskiego i nie zdążyłem ich kupić gdy jeszcze były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Czyli, że jednak były używane dwa typy gąsienic, wielkie dzięki, co do moskiewskiego to jeszcze zobaczę, skoro napisałeś, że ciężko z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 W sumie to chyba z 4 typy, to co jest w pudełku to wersja od KV1 szerokość 700mm, do odchudzonego kv1s szły 650mm ze wszystkimi zębami i co drugim, oraz te które są na zdjęciu. Wiedza taka bardziej na podstawie zdjęć oryginałów i tego co ludzie piszą. Ja znalazłem pasujący do kalek oryginał i tak dobrałem gąski 650mm i wszystkie zęby. Zauważyłem też że wieża nie posiadała haków, więc trzeba te prostokąty do ich mocowania usunąć. Te ćwierć kule (tak to nazwę) przy lufie nie były aż tak zlane z wieżą, tu przesadziłeś mocno. Trójkątne mocowania błotników miały otwory. ps z boku wieży też jest taka zaślepka, bo w sumie to zaślepka otworu strzelniczego o ile mi wiadomo. Zaszpachlowałeś ją, da się ją wyjąć na zewnątrz i ma kształt klina. Teraz wygląda jakby była odlana z wieżą. Co do gąsek to poszperaj ja robiłem jednak nieco inną wersję z kaliber 76mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 ciężko z dostępnością. Ja owe koła już dostałem - w sklepie w Hong Kongu Dziwne, że tam były a do polskich sklepów nie trafiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Koła na bok, faktura zrobiona i spawy również. Czas na zdjęcia: I mały dodatek: Było śmiganie, szkoda że nie mój, ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 spaw od linijki - zdecydowanie do poprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Widzę, że się dzieje. Wyjechać tylko na kilka dni na urlop a tu w warsztacie kolejny KW. Przejrzałem wątek od początku i było dobrze do czasu gdy pomaziałeś wieżę tym czymś? Poza zalaniem szczelin które powstały po złączeniu połówek zalałeś również ślady łączenia form odlewu wieży. Spaw zdecydowanie do wywalenia. To co jest interpretowane jako spaw moim zdaniem jest w rzeczywistości śladem łączenia elementów formy odlewu wieży. Teraz wieża wygląda jak ulepiona z plasteliny. Polecam stronkę KLIK oraz KLIK Tak czy owak zasiadam i podglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Szczerze? Teraz jestem w takiej sytuacji, że mi wszystko jedno, raz jest lepiej, raz jest gorzej, a to właśnie tutaj widać, dlatego tylko poprawiłem spawy i tyle. PS. Ale i tak dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Czym mazałeś wieżę? Może da się to zmyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Jest to szpachla revell-a i rozcieńczalnika, na IS-ie zrobiłem to samo i jakoś nie było problemu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Dobra, mała aktualizacja: PS. Zapraszam na moją giełdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Zrób zdjęcia jak teraz ten spaw wygląda. Bo na tym jednym nie za bardzo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Super poradnik. Wielkie dzięki, następnym razem tak właśnie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Bo go właściwie zlałem, bo modelarstwo u mnie się powoli wypala a ten model zrobię od tak i na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 No cóż, model skopałem :( nie wyrzucam, bo idzie jako pojazd testowy, zbyt wiele poprawek trzeba zrobić, żeby jakoś wyglądał, ale kiedyś chyba stanie na wystawie jako wrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja bym się nie poddawał, robisz ładne modele, spróbuj coś z niego wyciągnąć. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Tak jak pisałem, kiedyś do niego wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi