szymel Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Kolejny,drugi mój projekt. Tym razem na stół trafia: Jako, że dopiero się w to "wkręcam" nie przewiduję extra dodatków. Kolorystyka jeszcze nie ustalona, waham się między żółtym A8a czarnym A1 Pactry dla kasty, wnętrze chyba wg instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Moja opcja - żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Ja chętnie zobaczyłbym w czerni . Pamiętaj o pogłębieniu linii podziału blach bo jak na moje oko to są bardzo płytkie i możesz łatwo pozalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Ten: lub ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Czarny albo jasny świecący szary, o taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Widzę po wypraskach, że model jest na poziomie Revell Minus Szczególnie boczki drzwi są ambitne Ale popatrzę z przyjemnością, jak na każdy model Ferrari zresztą. Mam też nadzieję, że zaspokoiłeś już chęć zrobienia pierwszego modelu i z tym będziesz się mniej śpieszył Jak widać można z tego coś zrobić: http://www.modellversium.de/galerie/12-autos/2731-ferrari-612-scaglietti-revell.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 Pierwsze elementy doczekały się uwiecznienia: Wybrałem też kolor, żółty i czarny poczekają na rzecz French Blue, choć to włoskie auto :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Wybrałem też kolor, żółty i czarny poczekają na rzecz French Blue, choć to włoskie auto :-) to widzę że dobrą propozycję dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 French Blue - a co to za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Taki pactrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Taki pactrowy A.... No to chyba, że Pactrowy .... Szkoda, że nie Ferrarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Silnik zmontowany: i tylni most: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Prace nad podwoziem trwają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 sprawdź jak kasta siedzi na podłodze ;D u mnie brakło 3mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 całkiem ładnie to na razie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Podwozie gotowe: Tapicerka prawie: No i pierwsza próbka koloru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 A co się z tą maską stało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Dorotka... Nie właściwa forma pytania:) nie co...A czym ona była malowana??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekSzymon. Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Na masce to chyba pasta polerska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Dorotka... Nie właściwa forma pytania:) nie co...A czym ona była malowana??!! Jak mam być szczery to nie ogarniam W kabinie plamy jak diabli, na masce nie wiadomo właściwie co... Nie jestem żadnym autorytetem ale wg. mnie widać po pierwsze niedoróbki, po drugie brak jakiejkolwiek koncepcji i po trzecie pośpiech... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 No właśnie z maską i ogólnie kastą kompletnie mi nie idzie :( Malowanie tak dużej powierzchni pędzlem kompletnie mi nie wychodzi, albo smugi, albo przebarwienia, albo jeszcze co innego... A póki co inwestycja w aero raczej nie wchodzi w grę, chyba że coś za 50 zł a to chyba bez sensu... W środku plamy to "efekt" taśmy, która miała pomóc a nie zniszczyć to co pod spodem. Co nieco udało na szczęście się poprawić: No i jeszcze kilka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Może warto robić mniej modeli i wydawać więcej na sprzęt? Za 150-200 zł można kupić całkiem niezłe aero.... Efekt będzie dużo lepszy, a zabawa dalej przednia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Malowanie tak dużej powierzchni pędzlem kompletnie mi nie wychodzi, albo smugi, albo przebarwienia, albo jeszcze co innego... A póki co inwestycja w aero raczej nie wchodzi w grę, chyba że coś za 50 zł a to chyba bez sensu... Taka mała tajemnica - jak chcesz malować dużą powierzchnię pędzlem, to kup metalizer. Maluj cienkimi warstwami i nie ma prawa nie wyjść. Przynajmniej dla mnie malowanie metalizerem to była inna (dużo łatwiejsza) bajka niż malowanie zwykłą farbą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 A póki co inwestycja w aero raczej nie wchodzi w grę, chyba że coś za 50 zł a to chyba bez sensu... Spójrz na moją miure, jest malowana w całości aero za 50 zł A jeżeli chcesz bawić się dalej w modelarstwo i tak będziesz w końcu musiał kupić aero, tak więc im wcześniej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 jest jeszcze taki wynalazek jak farba w sprayu...zdecydowanie lepszy efekt niż spod pędzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi