Jump to content

Jaki aerograf i kompresor wybrać ?

kuba239
 Share

Recommended Posts

Witam

Jestem nowy na forum i mam pewne pytanko.

Poszukuję kompresora i aerografu tak gdzieś do 150 zł i nie wiem który wybrać może wy mi pomożecie ?

Dam jedną propozycje http://allegro.pl/kompresor-z-aerografem-tg130-pistoletem-zestaw-i4317766006.html

Pozdrawiam Kuba

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Do 150zł będzie bardzo ciężko znaleźć coś rozsądnego. Jeśli masz taką możliwość - spróbuj zbudować/niech ktoś Ci zbuduje kompresor z agregatu lodówkowego. Ale to też może wyjść drożej. Najlepiej odłóż nieco więcej funduszy.

Sam dobry kompresor kosztuje ok. 300-400 zł.

Niekoniecznie. Koszt kompresora "lodówkowca" to ok 150zł właśnie. I to kupując do niego troszkę "bajerów", bo samą konstrukcję można zbudować taniej z tego, co się ma w piwnicy czy garażu. Problem, żeby w kwocie 150zł zmieścić też zakup jakiejś psikawki, która nadaje się do czegokolwiek.

Żadna z tych trzech opcji. Areografy mogą być, ale te kompresory nie nadają się do niczego. To praktycznie to samo dziadostwo, które pokazałeś w pierwszym poście. Niskie ciśnienie maksymalne, brak zbiornika, przy malowaniu modeli raz dwa je zajeździsz.

Więc powtarzam jeszcze raz - albo dołóż nieco więcej pieniędzy, albo poszukaj kogoś kto mógłby Ci zrobić kompresor z agregatu lodówkowego. Od biedy mógłby być kompresorek pokazany przez Polskiego Czołgistę, ale to też raczej kiepska opcja. I stosunkowo droga jak na swoje możliwości.

Ja ogólnie sklejam modele samolotów pasażerskich (coś około jednego w ciągu miesiąca ) więc myślałem że taki kompresor i aerograf wystarczą.

Będzie kilka opcji

1http://allegro.pl/stylowy-modelarski-kompresor-do-aerografu-as16-i4384250427.html

Jedynym plusem ''tego czegoś'' jest zapewnienie miłych doznań estetycznych - jak ktoś lubi słonie oczywiście