rasheed Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Byłbym niezmiernie wdzięczny za wszelką dokumentację zdjęciową maszyny z mojego avatara mianowicie Sikorskiego MH-60K SOA. Przede wszystkim zależy mi na wyglądzie wnętrza gdyż chciałbym je jak najwierniej odwzorować. To co mam do tej pory nie wiele może mi pomóc dlatego za każdą cenną informację ukłonię się w pas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Używałeś google? Coś na pewno będzie tu: http://www.primeportal.net/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 25 Października 2007 Autor Share Napisano 25 Października 2007 Czy ktoś wie co to za puszka (w czerwonym kółeczku) na grzbiecie tego Blackhawka? Jest to jakaś dziwna odmiana MH-60K SOA i nigdzie nie mogę znaleźć jego zdjęć z większą ilością szczegółow a to coś nie przypomina mi nieczego co jest montowane na innych Blackhawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Za słabe fotki żeby stwierdzić że tam cos jest i co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Października 2007 Super Moderator Share Napisano 25 Października 2007 Rasheed poszukaj sobie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 25 Października 2007 Autor Share Napisano 25 Października 2007 No właśnie na airliners.net jest tych fotek mh-60k jak na lekarstow a żeby było śmieszniej tylko jedna w tym jasno szarym kamuflarzu. Chyba zrezygnuję z tej wersji na rzecz oliwkowej albo całkiem na co innego powiedzmy Mh-60G albo L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Przyglądałeś się temu zdjęciu? Mi to wygląda na taką rozbudowaną podstawę dla IR Jammera, ale jak to dokładnie wygląda ze wszystkich stron to trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 To ta puszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 To ta puszka? To jest właśnie podstawa pod infra-red jammera ale niestety to jest seahawk czyli całkiem inny śmigłowiec i na pewno nie to samo jest zamontowane na MH-60K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Hmm może to jest faktycznie podstawa pod IR Jammera zwłaszcza że wersja "K" właśnie takową posiada. Zastanawia mnie tylko dlaczego różni się ona od tej na SH-60 zwłaszcza że przewidziana jest pod ten sam model Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 To ta puszka? To jest właśnie podstawa pod infra-red jammera ale niestety to jest seahawk czyli całkiem inny śmigłowiec i na pewno nie to samo jest zamontowane na MH-60K Jestes pewien że to nie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 Szczeże to już sam zaczynam mieć wątpliwości ale to tajemnicze coś wydaje się być znacznie większe. Intrygujące jest to że samego IR J. nie widać. Może jest w środku w tej puszcze która stanowi dla niego osłonę albo coś w tym stylu. W końcu śmigłowiec jest wykorzystywany w ciężkich operacjach specjalnych. To tylko wyobraźnia ale może coś w tym jest co o tym myślicie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Też się zastanawiałem czy to może osłona dla IR Jammera. No ale po co taka osłona, skoro wtedy urządzenie nie widziałoby ani do przodu ani na boki. Poza tym Jammer jest umieszczony w takim miejscu, że jego uszkodzenie jest mało prawdopodobne przy ostrzale z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 To podstawa pod ALQ-144A(V)1 Zastanawia mnie tylko dlaczego różni się ona od tej na SH-60 zwłaszcza że przewidziana jest pod ten sam model - inny model - Navy uzywa (V)5. Opis rodziny z prospektu producenta: - ALQ-144A(V)1 – The standard in helicopter jammers - ALQ-144A(V)3 – The standard in helicopter jammers with an on/off RFCM switch - ALQ-144A(V)5 – Amplified protection with a dual phaselocked version of the ALQ-144A(V)1 delivered with a jam code selector switch on the operator control unit -ALQ-144A+ – Amplified protection with the higher power form fit to the ALQ-144A(V)1 or (V)3 -ALQ-144A+(5) – Amplified protection plus with the dual phaselocked version of the ALQ-144A+ Fotka urzadzenia zeby Wam zademonstrowac co jest w skrzynce: http://www.eis.na.baesystems.com/pressimages/analq_144a.jpg Jest oferowana tez wersja (V)6 - ale producent milczy na ten temat Standardowo przed misja MH-60K ma zainstalowane systemy: AN/AAQ-16 AN/AAR-47 AN/ALE-47 AN/ALQ-136(v)2 AN/ALQ-144A(v)1 AN/ALQ-162(v)4 AN/APQ-174 AN/APR-39A(v)1 AN/ARS-6(v)1 M130 (GPD) + SATCOM - jaki trudno powiedziec. Wszystko to mozna zdemontowac Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Hi, zobacz tu http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=40746 Tak samo mozesz zadac pitania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi