Duży Modelarz Napisano 3 Listopada 2016 Napisano 3 Listopada 2016 Normalne, że wygląda jak zabawka, skoro nie ma jeszcze nałożonego washa i jest pomalowany błyszczącym lakierem. Jak dla mnie wszystko w porządku z tym modelem na tym etapie budowy. Cytuj
bazylms Napisano 3 Listopada 2016 Autor Napisano 3 Listopada 2016 Właśnie mam przerwę na wyschnięcie washa. Może mi ktoś podpowiedzieć jak robicie delikatne smugi na skrzydłach? Cytuj
bazylms Napisano 4 Listopada 2016 Autor Napisano 4 Listopada 2016 A to spoko. Po prostu nie wiem czy techniki brudzenia z pojazdów nadają się do modeli lotniczych. Cytuj
karambolis8 Napisano 4 Listopada 2016 Napisano 4 Listopada 2016 Liczy się osiągnięcie zamierzonego efektu, a nie to czy technika jest bardziej pancerna, czy lotnicza ;) Cytuj
bazylms Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Dziś lub jutro w zależności od czasu postaram się wrzucić fotki stanu obecnego. Mam jednak kolejny dylemat. Czy te nazwijmy to tłumiki spalin na wydechach powinienem od środka zrobić na czarno i czy jest możliwość że kadłub jest też trochę okopcony za nimi? Przejrzałem google, ale nie znalazłem ani jednej fotki która by mi to wyjaśniła. Wiekszość była z przodu lub lekko od dołu. Cytuj
Leta Napisano 5 Listopada 2016 Napisano 5 Listopada 2016 Dobre pytanie. Te urządzenia na wydechu to rozpraszacze spalin. Jak googlujesz możesz pisać EVU z angielskiego. Nie widziałem dobrych zdjęć na których by było widać zabrudzenia, ale można przypuszczać że w środku będą czarne jak sadza. Na kadłubie zabrudzenia będzie chyba mało, jeżeli jakieś miałbym zrobić to niedużo. Tu masz zdjęcie z Mi-17, może na 24 będzie podobnie: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=253&t=38533&start=15 A tu zdjęcie z Mi-24 ale chyba umyty albo faktycznie nie kopci, no i rozpraszacz trochę inny: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=45082 Wiem że już chyba za późno ale można było poprawić tłoczenia na rozpraszaczach, w modelu są z tyłu zawinięte do góry a na zdjęciach masz poziome na całej długości. Wirnik też byłby do poprawy ale teraz szkoda nakładu pracy. Cytuj
bazylms Napisano 5 Listopada 2016 Autor Napisano 5 Listopada 2016 Dzięki koledzy. Zrobię tak - usyfię go w środku, a na zewnątrz zostawię czysty. Ten model to typowo testowy, więc może zawierać trochę baboli. Mam nadzieję że Zvezda i Hobby Boss będą lepsze. Cytuj
jureczek Napisano 6 Listopada 2016 Napisano 6 Listopada 2016 Ho Ho A już myślałem ,ze kolega zapomniał o latającym czołgu Bardzo ładny wiatraczek będzie Cytuj
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2016 Napisano 6 Listopada 2016 Widzę, że nie odpuszczasz i bardzo dobrze Trzymam kciuki za efekt końcowy Cytuj
bazylms Napisano 6 Listopada 2016 Autor Napisano 6 Listopada 2016 Dzięki koledzy za pomoc, cierpliwość, wiarę i doping. Wstawiłem go do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=55976 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi