Duży Modelarz Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Normalne, że wygląda jak zabawka, skoro nie ma jeszcze nałożonego washa i jest pomalowany błyszczącym lakierem. Jak dla mnie wszystko w porządku z tym modelem na tym etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Właśnie mam przerwę na wyschnięcie washa. Może mi ktoś podpowiedzieć jak robicie delikatne smugi na skrzydłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Szukaj pod hasłem "biedronka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2016 Autor Share Napisano 4 Listopada 2016 A to spoko. Po prostu nie wiem czy techniki brudzenia z pojazdów nadają się do modeli lotniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Liczy się osiągnięcie zamierzonego efektu, a nie to czy technika jest bardziej pancerna, czy lotnicza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Dziś lub jutro w zależności od czasu postaram się wrzucić fotki stanu obecnego. Mam jednak kolejny dylemat. Czy te nazwijmy to tłumiki spalin na wydechach powinienem od środka zrobić na czarno i czy jest możliwość że kadłub jest też trochę okopcony za nimi? Przejrzałem google, ale nie znalazłem ani jednej fotki która by mi to wyjaśniła. Wiekszość była z przodu lub lekko od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Dobre pytanie. Te urządzenia na wydechu to rozpraszacze spalin. Jak googlujesz możesz pisać EVU z angielskiego. Nie widziałem dobrych zdjęć na których by było widać zabrudzenia, ale można przypuszczać że w środku będą czarne jak sadza. Na kadłubie zabrudzenia będzie chyba mało, jeżeli jakieś miałbym zrobić to niedużo. Tu masz zdjęcie z Mi-17, może na 24 będzie podobnie: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=253&t=38533&start=15 A tu zdjęcie z Mi-24 ale chyba umyty albo faktycznie nie kopci, no i rozpraszacz trochę inny: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=45082 Wiem że już chyba za późno ale można było poprawić tłoczenia na rozpraszaczach, w modelu są z tyłu zawinięte do góry a na zdjęciach masz poziome na całej długości. Wirnik też byłby do poprawy ale teraz szkoda nakładu pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 tu masz EWU i Hind ISAF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Dzięki koledzy. Zrobię tak - usyfię go w środku, a na zewnątrz zostawię czysty. Ten model to typowo testowy, więc może zawierać trochę baboli. Mam nadzieję że Zvezda i Hobby Boss będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Ho Ho A już myślałem ,ze kolega zapomniał o latającym czołgu Bardzo ładny wiatraczek będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Widzę, że nie odpuszczasz i bardzo dobrze Trzymam kciuki za efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Dzięki koledzy za pomoc, cierpliwość, wiarę i doping. Wstawiłem go do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=55976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi