Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dysze na zewnątrz to chyba w tej sytuacji najlepiej po prostu pomalować burnt iron, bo jego kolor najbardziej temu co widać na zdjęciu, na to ewentualnie jakiś pigment, np. dark iron, żeby to troszkę zróżnicować.

• Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Chyba tablica przyzadow tego kierowcy nie w tym kolorze. Chyba powinna byc czara

Panie kolego a tablica przyrzadow dalej nie podmalowana. Wiesz zaczyna mi to przypominac jeden z dosc kontrowersyjnych warsztatow ostatnich tyg.

Tak na potwiedzenie

https://www.google.co.uk/search?q=f18+ef+super+hornet+cockpit&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eooYVMnfMozy7Abg-YCoDA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=622#imgdii=_

Napisano (edytowane)

- to co jest na szaro ma być na czarno tak? czy coś innego?

21.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Jak to wygląda z zewnątrz, bo środek jeszcze nie ruszany: ( lewy czy prawy ? )

z809u0NQ3OKfAnVD-hK-RmvkzOEPNDLS_gFj2almQIE=w812-h541-no

Napisano

Jak dla mnie to prawy , ale moją opinią się nie kieruj bo według grona "expertów" na myśliwcach ja się nie znam ;)

Napisano
Jak dla mnie to prawy , ale moją opinią się nie kieruj bo według grona "expertów" na myśliwcach ja się nie znam ;)

Daz nie przejmuj się. ja też się nie znam na myśliwcach i ten też moim pierwszym , a fala krytyki pewnie tu też zawita

Napisano
Prawy jest bliższy temu co w oryginale.

Mi też prawy bardziej odpowiada

Napisano

Tablica została przemalowana mam nadzieję że teraz jest w miarę dobrze:

41.jpg

Napisano

wklejoną było trochę ciężko przemalować ale jakoś to wyszło względnie

Napisano

Panowie jaki kolor sprayu TAMIYA byście polecili aby pomalować tego F-18 ?? Żeby kolor był odpowiedni.

Napisano

xf-19, to powinien być dobry kolor

Napisano

Macie rację, jakoś nie zwróciłem uwagi że mówimy o gotowych sprayach, a nie po prostu kolorze Tamiya. To może AS7, przynajmniej na wzorniku wygląda podobnie do XF-19

Napisano

Może i ten kolor Tamiya AS7 by pasował ale niech się jeszcze inni wypowiedzą tyle że góra różni się kolorem od dołu.

Napisano

Dysze wyglądają tak:

42.jpg

43.jpg

a jasny kolor jeszcze troszkę wybrudzę ale to jak farba wyschnie

Napisano
Może i ten kolor Tamiya AS7 by pasował ale niech się jeszcze inni wypowiedzą tyle że góra różni się kolorem od dołu.

Panowie jakieś pomysły jeszcze odnośnie farb w sprayu??

Napisano

kolory bardzo zbliżone do tych co trzeba, ale za to cena revella to prawie dwa razy tamiya :(

Napisano

Zbiornik na paliwo skończony w 50%:

44.jpg

MK 83 GP Bomb skończone w 70%

45.jpg

Napisano

Dokleiłem resztę skrzydeł, stateczniki poziome o raz przymierzyłem jak F-18 wygląda kołami:

47.jpg

50.jpg

46.jpg

48.jpg

49.jpg

Napisano

Fajniutki ;)