Daz Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 zależało mi na efekcie takiego mocno zużytego śmigłowca, zardzewiałego, całego w śladach po wodzie i soli morskiej, oraz nalocie na połowie kadłuba od spalin wylotowych z silnika Cytuj
karambolis8 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Mocno pojechałeś Nie wiadomo jaki jest kolor bazowy i czy to przypadkiem nie kamo ;) Ale wygląda dobrze. Cytuj
Daz Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 wiem, też w pewnym momencie tak pomyślałem , na obronę powiem że na żywo to brudzenie jest bardziej stonowane, i widać głównie szary kolor bazowy, zdjęcia trochę wyostrzyłem i rozjaśniłem i dlatego wyraźniej widać czarne i rdzawe zacieki Cytuj
Super Moderator Reflect Napisano 6 Sierpnia 2014 Super Moderator Napisano 6 Sierpnia 2014 Extra! Dosłownie słychać jak charczy, prycha i huczy :-) heheheh pozdrawiam Christian Cytuj
Apache Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Jak go pobrudziłeś? Poprzez użycie tamiya weathering c czy to taki wash? Cytuj
Daz Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 Całość brudzeni to w 95% farba i aerograf, wszystkie zacieki rdzy, plamy po olejach i wodzie, czy czarne naloty z brudu i spalin to aerograf. Linie podziału podkreśliłem farbą olejną i roztarłem spirytusem, podobnie delikatne smugi. Cytuj
Daz Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Napisano 10 Sierpnia 2014 Pojedyncze elementy połączyłem już z kadłubem, teraz najgorsza cześć czyli składanie łopat wirnika Cytuj
Daz Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Napisano 13 Sierpnia 2014 Galeria ukończonej maszyny - http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=44925 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi