Daz Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Zacząłem prace nad kolejną maszyną, tym razem jest to Ch-53 e w wersji Marines. w skali 1:48 Śmigłowiec będzie przebudowany do wersji "złożonej" na potrzeby lotniskowca, zestaw na którym bazuje to model Revell, który nie ma dodatków do tej opcji, tak więc wszystko będzie dorabiane indywidualnie. Kalek do wersji Marines nie ma w zestawie ale będę używał do namalowania oznaczeń masek - Montex. W pierwszej kolejności odciąłem ogon i dorobiłem wewnętrzną ścianę zamykającą wnętrze kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 jak na chwilę obecną wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Fajnie byłoby gdybyś pokazał na jakim konkretnie śmigłowcu się wzorujesz, to laicy wiedzieliby z grubsza jak ten model ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 Efekt do jakiego dążę to mniej więcej coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 to będzie największy model z tych co masz na płycie lotniskowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 dokładnie, on jest ponad dwa razy większy od HH-60. Zresztą chyba to jest największy transportowy śmigłowiec używany przez armię usa (ale mogę się mylić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 z chęcią popatrzę i po podziwiam ale mam nadzieje że zdajesz sobie sprawę że masz niewłaściwy kadłub do zrobienia CH-53E trochę za krótki a ogon powinien być zupełnie inny, ale pewnie wiesz, więc się nie wymądrzam tylko obserwuje Zdjęcie które pokazałeś, też przedstawiają dwa różne typy tej maszyny MH-53E "SEA DRAGON" i CH-53E "SUPER STILLION" ale to pewnie też już wiesz Tym bardziej z zainteresowaniem popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Masz rację, wiem wersja którą przedstawiłem na zdjęciach jest chyba nowsza, bo ma inny ogon (inny statecznik) ma 3 silnika, moja wersja ma dwa i takie drobne detale, ale nigdzie nie znalazłem zdjęć "złożonej" wersji tego co buduję. To były jedynie zdjęcia poglądowe przybliżające temat, głównie chodziło mi o to że mają oba złożone ogony i łopaty Edytowane 21 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 To jest dokładnie ten model co buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 I jeszcze jedno zdjęcie tej maszyny, tylko w innym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 a to się zgadza to jest CH-53 "SEA STILLION", nie wersja "E" która to jest dłuższa i ma zupełnie inny ogon, wirnik główny 7mio łopatowy i ma zaiste 3 silniki cacuszko Może będę mógł pomóc z tymi fotkami:D coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 Dokładnie coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 mam jeszcze coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) http://www.airliners.net/photo/USA---Marines/Sikorsky-CH-53D-Sea/2063358/L/&sid=fb51eac1d5073c3318a05bbf228586a3 niestety nie mam ( na razie ) wersji szarej skompaktowanej ale przejże archiwum może ci w czymś pomożę to 72-ka ale mają wiele wspólnego (kadłub) viewtopic.php?f=86&t=42359 pozdrawiam Edytowane 21 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 A może pustynne malowanie dla odmiany? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Ale kolega chyba nie doczytał to CH-53E a my tu mamy do czynienia z CH-53D Swoją drogą Daz zmień w tytule co by zamieszania nie wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Co za bydlę nieziemskie. Na tych dwóch pierwszych zdjęciach, gdzie jest poskładany jak Transformers, wygląda o niebo potężniej i groźniej niż na wszystkich pozostałych razem wziętych. Będzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Zmień tytuł na CH-53D. Revell robi wersję G produkowaną w Niemczech - to jest właściwie to samo co wersja D używana wcześniej przez USMC (do 2012 w HMH-362 i 363), aktualnie używają wersji E (do2009) a zastąpić mają wersja K. Wszystkie one się zasadniczo od siebie różnią. Wersję E (MH i CH) w 1/48 robi ACADEMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 22 Lipca 2014 Autor Share Napisano 22 Lipca 2014 Już zmieniam, tylko podpowiedzcie mi jak, bo nie widzę nigdzie opcji aby edytować cały wątek i możliwość zmiany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Edytuj pierwszy swój post i tam powinna być możliwość zmiany także treści nazwy wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Oj chyba trzeba admina poprosić o zmianę, bo ja po upływie ok. 12h nie mogę już samemu edytować własnych postów. EDIT Nazwa tematu zmieniona zgonie z życzeniem. Pozdrawiam ADMIN] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 To tylko 12 godzin? Nie wiedziałem, myślałem że dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 22 Lipca 2014 Autor Share Napisano 22 Lipca 2014 I temat zmieniony ) podziękowania dla Admina ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Administrator potrafi wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 jak idą postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi